I BIJELJINA jedan od zagađenijih gradova

Datum:

Share post:

Kada je zagađenost vazduha u pitanju, i Bijeljina se svrstava među nekoliko najzagađenijih gradova u BiH, stajući ravnopravno uz bok najzagađenijem Sarajevu, Zenici, Tuzli i Banjaluci.

Mjerenja štetnih čestica u zraku potvrđuju da je posebno kritičan period u Bijeljini od novembra do kraja januara, kada se nad gradom spušta gusta magla i kada nema strujanja zraka nad ovom teritorijom.

Zagađenost vazduha dodatno se pogoršava usljed velikog broja kotlovnica i  ložišta u objektima za kolektivno stanovanje, ali i u privatnim kućama, u kojima se koristi  ugljevički ugalj, poznat po velikoj koncentraciji sumpora. Godinama se već najavljuje da će i Bijeljina konačno dobiti gas kao energent, ali će i ova grejna sezona proći bez korištenja gasa.

U Gradskoj upravi  već su preduzeli neke korake, planirajući u gradskom budžetu dodatna sredstva za rekonstrukciju gradske toplane i omogućavanje grijanja kotlova na gas, ali sve dok se i zvanično ne završi izgradnja magistralnog plinovoda od Šepka do Bijeljine, Semberci ne mogu računati na masovnije korištenje ovog energenta.

Mnogi se već sada pitaju, da li će uopšte biti u situaciji da koriste gas za zagrijavanje u svojim stanovima i kućama, pitajući se da li će cijena priključaka i gasa biti pristupačna za sve tanje kućne budžete.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUDA IDE PARTIZAN? Bez titule 7 godina, dug 45 miliona evra, igrači bježe

Igor Duljaj je još jedan u nizu trenera koji su potrošeni i koji su platili ceh lošem radu...

Odbornici SO Ugljevik jednoglasni na tematskoj sjednici: UGLJEVIK NE DA RUDNO BOGATSTVO I OBRAZ!

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sjednici jednoglasno su donijeli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija...

I za ove prvomajske praznike Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj

Radnici, opasuljite se! Sindikat za sutra sprema posni radnički pasulj i ove PRVOMAJSKE PORUKE Savez sindikata Republike Srpske ne...

JELENA TRIVIĆ: Paradoks je da pravosnažno osuđivani investitor podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na kršenje Zakona (foto)

-Nažalost, paradoks je da investitor, koji je inače pravosnažno osuđivan, podnosi Krivičnu prijavu protiv nekog ko ukazuje na...