GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Udruženje Garde “Panteri“ se bavi politikanstvom (foto, video)

Datum:

Share post:

Udruženje garda “Panteri” nedavno je održalo konferenciju za medije na kojoj su „okrivili“ Gradonačelnika Ljubišu Petrovića da je najodgovorniji za male i nedovoljne iznose za boračke kategorije. 

Izjave su politikanstvo
Petrović je ovakve izjave nazvao čistim politikanstvom, navodeći da je konačnu riječ na te iznose dala skupštinska većina u Skupštini grada.  

Prema njegovim riječima, te optužbe su klasični politički uticaj i neosnovane.  

“Mi ovde govorimo argumentovano. Tačno i transparentno se može utvrditi i vidjeti šta je Nacrt budžeta, a šta Prijedlog, a šta je ono što je konačna odluka. Vi predložite jedan budžet, a tamo se izglasa drugi budžet. I tih 80 hiljada je sigurno preusmjereno u neka javna preduzeća i ustanove čija rukovodstva imenuje skupštinska većina”, naglasio je Petrović. 

TESTNA REKLAMA

Tužno je da ispaštaju borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca  
On je rekao da je tužno da zbog svega toga  ispaštaju borci, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca. 

Udruženje garda „Panteri“ takođe je „optužilo“ Gradonačelnika da ne stoji iza svojih riječi, te da nije zaposlio određen broj djece poginulih boraca, koje je često spominjao kroz političku kampanju. Gradonačelnik je istakao da ne želi komentarisati pojedinačne navode, te da se jednim običnim zahtjevom može dobiti uvid u evidenciju broja zaposlenih u kategoriji djece poginulih boraca, kojih kako kaže, u Gradskoj upravi ima na desetine.  

Maliciozne kritike su samo isključivo politikanstvo
„Svi ti navodi i takve maliciozne kritike su samo isključivo politikanstvo određenih struktura i zaista ne bih to komentarisao na pojedinačan način, nego samo želim reći da su svi podaci zaista i dostupni i javni, a odgovorno tvrdim da ima više desetina zaposlenih djece porodica poginulih boraca“, kaže Petrović. 

Govoreći o sastanku koji je nedavno održao sa predsjednikom BORS, Radanom Ostojićem, Petrović je istakao da je jedna od tema bila i zapošljavanje djece poginulih boraca. Kako je rekao Petrović, neophodno je riješiti pitanje zaposlenja djece poginulih boraca, kako više ne bi bili predmet političke rasprave.  

Pozvaćemo sve, da riješimo status djece poginulih boraca
„Svjesno i odgovorno preuzimamo dužnost da se utvrdi broj nezaposlene djece i da se, po principu pravičnosti, zaposli određen broj. Gradska uprava na prvom mjestu je spremna odmah da preuzme i zaposli određen broj djece poginulih boraca, a u narednom periodu pozvaćemo sve direktore svih javnih preduzeća na lokalnom nivou i sve direktore ustanova koji su na republičkom nivou, da jednom za svagda riješimo pitanje statusa djece poginulih boraca i da se više ne spominju po bilo kakvim emisijama i kampanjama“, naglasio je Petrović. 

Pitanje zaposlenja djece poginulih boraca Gradonačelnik Petrović smatra lako rješivim, samo je, kako kaže, potrebna istinska namjera i želja.   

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...