Gimnazija “Filip Višnjić“ proslavila Svetog Savu

Datum:

Share post:

U Gimnaziji „Filip Višnjić“ u Bijeljini danas je upriličena proslava školske slave – Svetog Save.
Proslava je počela lomljenjem kolača, a nastvaljena je kulturno-umjetničkim programom koji su pripremili đaci ove škole.
Direktor Gimnazije Vladimir Šavija rekao je da je prošla godina bila u znaku obilježavanja 100 godina postojanja ove ustanove, istakavši da je pred Gimnazijom sada jedan novi vijek i novi početak.
„Želimo da opravdamo sve što smo uradili u proteklih 100 godina i da nastavimo u vijekovima koji nam predstoje“, rekao je Šavija.

Kroz bogat program svoj doprinos obilježavanju slave Svetog Save dali su učenici i profesori. Nosioci uspjeha nagrađeni su priznanjima, među njima više do 20 učenika i šest profesora.

Učenik Radovan Radić rekao je da je prezadovoljan što je nagrađen, istakavši da Svetosavska povelja predstavlja veliku čast.

Sveti Sava kao školska slava slavi se od 1840. godine, kada je to predložio Atanasije Nikolić, rektor Liceja u Kragujevcu. Sveti Sava slavljen je sve do 1945. godine, a tada je, odlukom vlasti, ukinut. Kao školska slava ponovo se slavi od 1990. godine.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: Neka svako uradi koliko može da ovaj grad bude bolji za život (foto)

BIJELjINA PROSLAVILA SVOJU SLAVU - DAN SVETOG PANTELEJMONA Večernjim bogosluženjem u Crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom centralnim gradskim ulicama,...

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...