FS RS: Jednoglasno predloženi – IZ BIJELJINE PET KANDIDATA

Datum:

Share post:

Iza Fudbalskog saveza Republike Srpske je težak period u kojem su bile pomućene istinske vrednosti i vladala neiskrenost, ali pozitivna energija uved donese promene na bolje, što se moglo videti i nakon prve sednice Stručnog žirija manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” koja će da bude održana u utorak, 18. februara ove godine u Kristalnoj dvorani banjalučkog hotela “Bosna” s početkom tačno u podne.

Kada zvono sa obližnjeg Hrama Hrista Spasitelja, svojevrsnog simbola i zaštitnog znaka Banjaluke obeleži dvanaest časova, a Sunce bude u zenitu, počeće deveto izdanje svetkovine koja iz godine u godinu zaokuplja sve veću pažnju i privlači ogromno interesovanje, a već odavno je probila regionalne okvire i njen odjek je stigao do čuvenog “Njujork tajmsa”, ali i japanske državne televizije.

-Zbog svima dobro poznatih dešavanja u FSRS ove godine bili smo primorani da pomerimo termin manifestacije koja će biti održana po deveti put na radost svih nas koji smo u fudbalu ili svoj život provodimo sa njim. Do sada smo s terminiom bili krajem januara, a sada smo sticajem okolnosti pomerili finalnu svečanost za 18. februar. Sama manifestacija odavno je prevazišla okvire Republike Srpske i postala prepoznatljiva u regionu i dobrim delu Evrope i sveta, tako da imamo obavezu da je svake godine dižemo na viši nivo, pa ne sumnjam da će tako biti i ove godine. Žiri je počeo sa radom, prvi sastanak je bio konstruktivan i svi nominovani su zaslužili da se nađu na široj listi, a sada ćemo imati teži deo da izaberemo najbolje među najboljima – rekao je Tomo Marić, predsednik žirija nakon prvog sastanka ovog tela u prostorijama FSRS.

Rodoljub Petković, nekadašnji dugogodišnji generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike bio je u ulozi koordinatora izmežu rada žirija i Organizacionog odbora kojim predsedava vršilac dužnosti Dušan Marković, inače prvi potpredsednik FSRS nakon razrešenja od strane fudbalske većine u Srpskoj predsednika Mile Kovačevića.

-Drago mi je da sam prisustvovao jednom konstruktivnom, pa mogu reći i prijateljskom sastanku, na kojem nije bilo tenzija, već su svi članovi žirija imali približna razmišljanja što je pokazatelj da su argumenti, u izboru predloženih kandidata, neoborivi i služe kao glavni aduti članovima stručnog tela. Žiri čini novinari koji tokom godine imaju najbolji uvid u sva dešavanja, ali i kompetenciju da nominuju imena za nagrade. Sada sledi onaj drugi, komplikovaniji deo, kada među najboljim treba naći ona imena koja će da uđu među besmrtna u fudbalu Republike Srpske. Izuzetno sam srećan što je, posle svega, ova manifestacija dobila na još većem značaju i što je iri zasedao u punom kapacitetu, svi članovi su se odazvali na radost fudbala, Saveza i ljudi koji su preuzeli brigu o njemu, ali i Republike Srpske. Odavno u ovoj prostoriji nisam video toliko TV kamera i novinara koji su apsolutno razumeli svoju ulogu u ovom trenutku. Za dobrobit našeg sporta, fudbala u prvom redu, ali i društva – rekao je Rodoljub Petković.

Zoran Prnjavotić, novinar Radio-televizije Republike Srpske i član žirija prvi put je učestvovao u radu ovog tela.

-Pre svega iznenađen sam profesionalnošću i ozbiljnošću, kao i odgovornošću svih uključenih u ovaj projekat svetkovine koja nosi naziv “Dan fudbala Republike Srpske”. Svi, manje-više smo kolege i poznajemo se sa raznih zadataka koje izvršavamo u svojim novinarskim karijerama, tako da nije bilo nikakvih nesporazuma u odabiru kandidata za nagrade. Naš najveći adut je jednoglasnost i žiri apsolutno stoji iza predloženih kandidata, a nijanse će da odlučuju koji će od njih da budu proglašeni za najbolje 18. februara na svečanosti u hotelu “Bosna”. Trudićemo se da budemo realni i da poštujemo snagu argumenata – rekao je Zoran Prnjatović.

Organizatori manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” su Fudbalski savez Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Sportski žurnal. Prethodnih godina podrška nije izostala ni od RMD produkcije vlasnika Rade Dade Mićevića, bivšeg rukometnog golmana, a od ove godine u organizaciju i medijsku podršku ukučio se i portal sportdc čiji je glavni i odgovorni urednik Dragiša Ćorsović, inače dopisnik Sportskog žurnala iz Istočnog Sarajeva.

Predstavljanje kandidata
Sportski žurnal će od danas početi da predstavlja sve predložene kandidate za pet redovnih nagrada: najbolji fudbaler, trener, fudbalski radnik, sudija i perspektivni igrač. Na taj način ćemo javnosti da približimo učinak svakog pojedinca u 2019. godini.

O posebnim priznanjima, nagradi za životno delo “Doktor Milan Jelić” i internacionalnoj “Zlatna povelja Miljan Miljanić” odlučivaće predstavnici organizatora, kao i o eventualnim specijalnim nagradama čije pravo dodeljivanja polaže Fudbalski savez Republike Srpske.

PREDLOŽENI KANDIDATI

NAJBOLJI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”
1. Velibor Đurić (Radnik, Bijeljina)
2. Stojan Vranješ (Borac, Banjaluka)
3. Jovo Lukić (Krupa, Krupa na Vrbasu)

NAJPERSPEKTIVNIJI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”
1. Jovan Bokić (Leotar, Trebinje)
2. Nikola Turanjanin (Borac, Banjaluka)
3. Vladimir Bradonjić (Radnik, Bijeljina)

NAJBOLJI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILJUŠ”
1. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)
2. Branislav Krunić (Borac (Banjaluka)
3. Zoran Ćurguz (Željezničar, Banjaluka)

NAJBOLJI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”
1. Slobodan Đorđić (Bijeljina)
2. Milorad Subić (Tekstilac)
3. Goran Kosorić (Istočno Sarajevo)

NAJBOLjI SUDIJA – NAGRADA “RATKO KRAGULJ
1. Jovo Karić (Trebinje)
2. Damir Lazić (Brčko)
3. Dražen Marić (Bijeljina)

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...