Facebook i Instagram više ne podržavaju NFT

Datum:

Share post:

​Nakon gotovo godinu dana, od kako je Mark Zakerberg objavio planove o proboju u svijet digitalnih tokena, bez velikog iznenađenja ova priča dobija svoj kraj.

Meta privodi kraju svoju podršku za NFT na Facebooku i Instagramu, manje od godinu dana nakon što je najavljen proboj u sferu digitalnih tokena na pomenutim platformama.

„Ukidamo digitalne tokene (NFT) za sada, kako bismo se fokusirali na druge načine na koje možemo da podržimo kreatore, ljude i poslovanja“, istakao je Stefan Kasriel – šef za trgovinu i finansije u kompaniji Meta.

Nije obrazloženo zbog čega Meta mijenja svoj stav kada je u pitanju NFT, za koji je Zakerberg svojevremeno sugerisao da će igrati glavnu ulogu u kompanijinim planovima za metaverzum.

Međutim, ovo nije jedina kompanijina ambiciozna inicijativa koja je propala u prethodnih godinu dana. Meta je prošle godine ugasila i svoj kripto novčanik Novi, koji je takođe trebalo da ima podršku za NFT.

Kompanija je okončala i Reality Labs, u okviru svoje metaverzum divizije, kao i program koji je plaćao bonuse Reels kreatorima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...