Facebook i Instagram više ne podržavaju NFT

Datum:

Share post:

​Nakon gotovo godinu dana, od kako je Mark Zakerberg objavio planove o proboju u svijet digitalnih tokena, bez velikog iznenađenja ova priča dobija svoj kraj.

Meta privodi kraju svoju podršku za NFT na Facebooku i Instagramu, manje od godinu dana nakon što je najavljen proboj u sferu digitalnih tokena na pomenutim platformama.

„Ukidamo digitalne tokene (NFT) za sada, kako bismo se fokusirali na druge načine na koje možemo da podržimo kreatore, ljude i poslovanja“, istakao je Stefan Kasriel – šef za trgovinu i finansije u kompaniji Meta.

Nije obrazloženo zbog čega Meta mijenja svoj stav kada je u pitanju NFT, za koji je Zakerberg svojevremeno sugerisao da će igrati glavnu ulogu u kompanijinim planovima za metaverzum.

Međutim, ovo nije jedina kompanijina ambiciozna inicijativa koja je propala u prethodnih godinu dana. Meta je prošle godine ugasila i svoj kripto novčanik Novi, koji je takođe trebalo da ima podršku za NFT.

Kompanija je okončala i Reality Labs, u okviru svoje metaverzum divizije, kao i program koji je plaćao bonuse Reels kreatorima.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Opoziv sproveden na zakonit i transparentan način – Prema drugim nepotpunim preliminarnim rezultatima 15.021 ZA opoziv, 32.380 PROTIV opoziva

Predsjedni Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Grada Bijeljine Dijana Savić Božić potvrdila je da je Komisija danas u...

Dom zdravlja Bijeljina u penziju ispratio načelnicu Službe porodične medicine prim. dr Maru Mitrić

U prepunoj velikoj sali Doma zdravlja Bijeljina 20.03.2023. godine u penziju je ispraćena dugogodišnja načelnica Službe porodične medicine...

Crveni krst Bijeljina danas obilježava Svjetski dan sreće

Kao opšteprihvaćeni dan Svjestkog dana sreće obilježava se 20. mart.  Cilj ovog dana je da se poveća svijest o...

Na prvenstvu RS kk „UNSU“ iz Bijeljine osvojio osam medalja sa osam takmičara (foto)

Saopštenje kk "UNSU" prenosimo u cjelosti: "Proteklog vikenda, tačnije u subotu takmičari našeg kluba nastupali su na pojedinačnom i...