DUŠKO MILOVANOVIĆ: Prije dolaska u Dom zdravlja, OBAVEZNO kontaktiranje Porodične medicine

Datum:

Share post:

Na teritoriji Grada Bijeljina, trenutno su pod epidemiološkim nadzorom 374 osobe i u taj broj ulazi 49 osoba koje se nalaze u lokalnom karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“.

„Sve osobe u karantinu su bez tegoba i u skladu sa protokolima se vrše redovna testiranja. Nakon rezultata testiranja, osobe koje su negativne, upućuju se u kućni karantin narednih 14 dana“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Milovanović je iskoristio priliku da zamoli građane da poštuju procedure koje su na snazi, a vezane su za dolaske pacijenata u Dom zdravlja.

„Od juče imamo nešto veći broj posjeta Domu zdravlja i zbog toga molim građane da poštuju procedure koje su na snazi. Prije nego što se jave u Dom zdravlja, moraju telefonom da kontaktiraju porodičnu medicinu i da se dogovore oko eventualnog dolaska. Nakon dolaska, građani su dužni da se javljaju na trijažne punktove. Na sve ulaze smo postavili jasna uputstva, ali je mnogo važno da građani prvo dođu na punktove i da provjerimo da li imaju zaštitnu opremu, ako je nemaju, dobijaju je na navedenim punktovima“, objasnio je Milovanović i dodao da će pacijentima biti izmjerena temperatura, uzeta epidemiološka anketa i nakon toga će biti upućeni ili porodičnom doktoru ili eventualno u neku ambulantu za respiratorne infekcije, odnosno izolaciju.

TESTNA REKLAMA

„Ovo je izuzetno važno, jer imamo situaciju da u određenim zdravstvenim ustanovama u RS imamo porast broja zaraženih, prije svega, pacijenata, ali i osoblja. Da bismo mi održali stabilnu situaciju, važno je da poštujemo preporuke. Bitno je i da izdržimo još izvjesno vrijeme, da ne popuštamo sa samodisciplinom i poštovanjem preporučenih mjera, jer će vjerovatno od toga mnogo zavisiti i konačan ishod cijele epidemije“, istakao je Milovanović.

On je dodao da je očigledno da se na našem području građani vrlo disciplinovano i odgovorno ponašaju, da poštuju preporuke koje svakodnevno upućuje i gradski i republički štab što doprinosi dobroj ukupnoj situaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆEVA IZOSTALA Borenović i Stanivuković sa odbornicima i poslanicima: Usvajamo pobjedničku taktiku za naredne izbore (foto)

Rukovodstvo PDP-a sa vidnim izostankom Jelene Trivić danas se okupilo na ručku. Sve su objavili i na društvenim...

Pred prepunom salom Centra za kulturu „Semberija“ održana Manifestacija inkluzivnog karaktera „Zajedno možemo sve. Baš sve!“ (foto)

Večeras je u Centru za kulturu Semberija pred prepunom salom organizovana manifestacija inkluzivnog karakterwa pod nazivom "Zajedno možemo...

Gradonačelnik Bijeljine posjetio preduzeće ’’Patriot’’ (foto)

Gradonačelnik Bijeljine posjetio je juče (petak, 02 decembar 2022.) preduzeće ’’Patriot’’ koje zapošljava ratne vojne invalide iz Odbrambeno-otadžbinskog...

NEŠIĆ, DNS: Vukanovićev poslanik nije glasao za kandidata PDP

Lider DNS-a Nenad Nešić komentarisao je glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za izbor delegata u Domu naroda...