DUŠKO MILOVANOVIĆ: Prije dolaska u Dom zdravlja, OBAVEZNO kontaktiranje Porodične medicine

Datum:

Share post:

Na teritoriji Grada Bijeljina, trenutno su pod epidemiološkim nadzorom 374 osobe i u taj broj ulazi 49 osoba koje se nalaze u lokalnom karantinu u OŠ „Vuk Karadžić“.

„Sve osobe u karantinu su bez tegoba i u skladu sa protokolima se vrše redovna testiranja. Nakon rezultata testiranja, osobe koje su negativne, upućuju se u kućni karantin narednih 14 dana“, rekao je direktor Doma zdravlja Duško Milovanović.

Milovanović je iskoristio priliku da zamoli građane da poštuju procedure koje su na snazi, a vezane su za dolaske pacijenata u Dom zdravlja.

„Od juče imamo nešto veći broj posjeta Domu zdravlja i zbog toga molim građane da poštuju procedure koje su na snazi. Prije nego što se jave u Dom zdravlja, moraju telefonom da kontaktiraju porodičnu medicinu i da se dogovore oko eventualnog dolaska. Nakon dolaska, građani su dužni da se javljaju na trijažne punktove. Na sve ulaze smo postavili jasna uputstva, ali je mnogo važno da građani prvo dođu na punktove i da provjerimo da li imaju zaštitnu opremu, ako je nemaju, dobijaju je na navedenim punktovima“, objasnio je Milovanović i dodao da će pacijentima biti izmjerena temperatura, uzeta epidemiološka anketa i nakon toga će biti upućeni ili porodičnom doktoru ili eventualno u neku ambulantu za respiratorne infekcije, odnosno izolaciju.

„Ovo je izuzetno važno, jer imamo situaciju da u određenim zdravstvenim ustanovama u RS imamo porast broja zaraženih, prije svega, pacijenata, ali i osoblja. Da bismo mi održali stabilnu situaciju, važno je da poštujemo preporuke. Bitno je i da izdržimo još izvjesno vrijeme, da ne popuštamo sa samodisciplinom i poštovanjem preporučenih mjera, jer će vjerovatno od toga mnogo zavisiti i konačan ishod cijele epidemije“, istakao je Milovanović.

On je dodao da je očigledno da se na našem području građani vrlo disciplinovano i odgovorno ponašaju, da poštuju preporuke koje svakodnevno upućuje i gradski i republički štab što doprinosi dobroj ukupnoj situaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ U BIJELJINI: Od februara Tužilaštvo u novoj zgradi (foto)

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je da je izgradnja nove zgrade Tužilaštva u Bijeljini pri samom...