DRAGANA SIMIĆ IZ BIJELJINE: Znanje stečeno na FPE u Bijeljini mnogo mi je pomoglo u praksi

Datum:

Share post:

Dragana Simić je rođena 1994. godine u Bijeljini. Završila je Srednju ekonomsku školu u Ugljeviku sa prosječnom ocjenom 5. Nakon završetka srednje škole odlučila je upisati Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini gdje se opredjeljuje za smjer: Finansije, bankarstvo i osiguranje.

Tokom studiranja nagrađivana je plaketama za jednog od tri najuspješnija studenta fakulteta, a isti je završila sa prosječnom ocjenom 9,88.

 
Tokom osnovnih studija bila je korisnik stipendije Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, te Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond „Dr Milan Jelić“. Trenutno je student master studija na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini na studijskom programu: Finansije, bankarstvo i osiguranje, sa prosječnom ocjenom 10,00. Tokom studija bila je učesnik na Šestom internacionalnom naučnom skupu EkonBiz, kao autor rada na temu „Savremeno poslovanje u funkciji razvoja nacionalne ekonomije“.

Pored znanja i vještina koje je stekla studiranjem na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini, dokaz da istoimeni fakultet cijeni mlade, talentovane i vrijedne studente je činjenica da je fakultet putem poslovno-tehničke saradnje sa brojnim preduzećima omogućio studentima obavljanje studentske prakse. Zahvaljujući tome Dragana Simić je obavljala studentsku praksu u preduzeću „Rudnik i Termoelektrana Ugljevik“ a.d. Ugljevik što joj je omogućilo da stečena znanja primjeni u praksi, te da nakon završenog fakulteta bude na stručnom osposobljavanju u istom preduzeću u trajanju od godinu dana. U tom periodu Dragana Simić je obavljala poslove u ekonomsko-finansijskom sektoru preduzeća, odnosno u službi knjigovodstva, komercijalnoj službi i službi za finansijske poslove.

Tokom stručnog osposobljavanja, Dragana je osim usvojenog znanja i prakse iz ekonomske struke, veoma kvalitetno obavljala sve poslove koji su od nje zahtjevani, te je pokazala spremnost i sposobnost da lako razumije radne zadatke i da ih obavlja na kvalitetan i odgovoran način.

Zahvaljujući Fakultetu poslovne ekonomije, trenutno radi u preduzeću „Telrad Net“ d.o.o. u Bijeljini. Zahvalna je za mogućnost rada u ovakvoj kompaniji koja zapošljava najuspješnije studente,  u kojoj se cijene trud i rad, te ističe da su mogućnosti napredovanja velike. Smatra da je znanje koje je stekla na fakultetu u velikoj mjeri značilo za rad u praksi, te da Fakultet nudi kvalitetan i obrazovan kadar sposoban da prenese znanje studentima.

Ističe da je izbor Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini bio dobar izbor jer je ekonomija široka nauka koja se primjenjuje u svakom preduzeću, te da u skladu sa tim, nudi i širok spektar radnih mjesta.

Zahvalna je za stečeno znanje i smatra da je  Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini odlična osnova za nastavak stručnog usavršavanja i rada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...