DOKTOR LATINOVIĆ: Potrebno je smanjiti probleme u komunikaciji unutar zdravstvenog sistema

Datum:

Share post:

Medicinske sestre i tehničari su u prethodnom periodu podnijeli veliki teret, a možda najviše oni koji rade u stacionarnim zdravstvenim ustanovama, gdje su liječeni najteže oboljeli i gdje su oni bili direktno uključeni u vrlo teška i složena stanja pacijenata, naglašava pomoćnik ministra za zdravstvenu zaštitu Milan Latinović.

„Moramo se na neki način boriti da jedni druge razumijemo, da popravimo komunikaciju i jako je bitno to što smo pokrenuli određene aktivnosti da i naše medicinske sestre izađu u javnost i da i one kažu kakav je njihov posao, šta su prednosti, a šta problemi u njihovom radu“, rekao je Latinović gostujući u Jutarnjem programu RTRS, gdje je, između ostalog, govorio o treninzima iz komunikacije za medicinske sestre i tehničare koje je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske organizovalo u saradnji sa Fondacijom Fami, a u okviru projekta Jačanje sestrinstva BiH koji provode, uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH.

Doktor Latinović ističe da je cilj edukacija da se smanje problemi u komunikaciji koji se javljaju unutar zdravstvenog sistema, a koji su kompleksni.

Po njegovim riječima, posao medicinskih sestara je i da odgovaraju na telefonske pozive, ali ujedno i da pružaju druge usluge poput ambulantnog rada, vođenja evidencija, zakazivanja, a takođe se nastoji unaprijediti i njihov izlazak na teren, da bi pacijenti imali usluge u mjestu stanovanja, odnosno u zajednici.

TESTNA REKLAMA

„Kroz edukacije će se i ti problemi u komunikaciji smanjivati. To je kompleksan rad gdje svi treba da podignemo svijest i svoj način razmišljanja i o kolektivizmu i o pojedinačnim potrebama. A to je proces“, smatra Latinović.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: rtrs.tv
Izvor: rtrs.tv / Ministarstvo zdravlja i soc. zaštite Republike Srpske – zvanična stranica

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...