DODIK: Ekonomska saradnja sa Rusijom od najveće važnosti

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata.

„Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, gdje nam Moskva djeluje kao strateški partner“, rekao je Dodik za „Rusku gazetu“.

On je naglasio da je, osim toga, Ruska Federacija garant opstanka Srba u BiH u ovom nestabilnom i neizvjesnom vremenu.

Dodik je istakao da je Ruska Federacija najvažniji diplomatski saveznik Republike Srpske, koji štiti interese Srpske u međunarodnoj političkoj areni i u okviru ključnih organizacija, posebno UN.

Prema njegovim riječima, postoji mnogo mogućnosti za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, a posebno kada je riječ o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja koja nije u potpunosti realizovana.

„Mladi iz Republike Srpske treba da nauče ruski jezik da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima“, rekao je Dodik i istakao da je to jedini način da se uspostave duboke kulturne veze između Rusa i Srba, na kojima će se onda lako graditi politička i ekonomska saradnja.

Dodik je juče uputio i rođendansku čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu sa željom da njegove višestruke aktivnosti za dobro Rusije i ruskog naroda, u težnji ka nepokolebljivim vrijednostima patriotizma, slobode i pravde, budu uspješne i plodonosne.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS malo toplije uz sunčane periode i postepeno naoblačenje

Ujutru pretežno vedro uz malu do umerenu oblačnost. Oko reka i po kotlinama prolazna magla. Tokom dana malo...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...