DODIK: Ekonomska saradnja sa Rusijom od najveće važnosti

Datum:

Share post:

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata.

„Za Republiku Srpsku i cijeli srpski narod ekonomska saradnja sa Ruskom Federacijom je od najveće važnosti, uglavnom u okviru energetskih projekata, gdje nam Moskva djeluje kao strateški partner“, rekao je Dodik za „Rusku gazetu“.

On je naglasio da je, osim toga, Ruska Federacija garant opstanka Srba u BiH u ovom nestabilnom i neizvjesnom vremenu.

Dodik je istakao da je Ruska Federacija najvažniji diplomatski saveznik Republike Srpske, koji štiti interese Srpske u međunarodnoj političkoj areni i u okviru ključnih organizacija, posebno UN.

TESTNA REKLAMA

Prema njegovim riječima, postoji mnogo mogućnosti za unapređenje političkih i ekonomskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srpske, a posebno kada je riječ o saradnji u oblasti kulture i obrazovanja koja nije u potpunosti realizovana.

„Mladi iz Republike Srpske treba da nauče ruski jezik da bi kasnije studirali na ruskim univerzitetima“, rekao je Dodik i istakao da je to jedini način da se uspostave duboke kulturne veze između Rusa i Srba, na kojima će se onda lako graditi politička i ekonomska saradnja.

Dodik je juče uputio i rođendansku čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu sa željom da njegove višestruke aktivnosti za dobro Rusije i ruskog naroda, u težnji ka nepokolebljivim vrijednostima patriotizma, slobode i pravde, budu uspješne i plodonosne.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U nedjelju 11. decembra humanitarna predstava za Dimitrija Martinovića iz Popova – „Petar Pan – frka u Nedođiji (foto)

Pozorištance "Maslačak" iz Bijeljine, ovaj vikend će igrati humanitarnu predstavu za dječaka Dimitrija Martinovića iz Popova. U pitanju je...

Koncert Siniše Panića u Bijeljini – „Od Baha do Sevdaha“

Istaknuti bijeljinski muzički umjetnik Siniša Pajić, profesor solo pjevanja u Muzičkoj školi ugrijao je u ovim decembarskim danima...

Zbog odluke EU u Facebooku i Instagramu čupaju kosu

Meta se ove godine već borila sa padom prihoda od reklama, a odluka regulatora privatnosti Evropske unije prijeti...

AGRO SAVJET: Zašto je bolje saditi kalemljeni orah?

Kalemljeni orah nakon sadnje vrlo brzo daje plod, a neke sorte rađaju iste godine kada su i posađene,...