Brčko Distrikt svečano obilježio 19. godina postojanja 

Datum:

Share post:

Svečano je danas bilo u Brčkom. Slavio se ne samo praznik žena nego i 19. rođendan distrikta. Od uspostavljanja do danas građani kažu bilo je i dobrih i loših godina. Najviše im smeta to što u posljednje vrijeme mladi odlaze, pa se pitaju ko će u distriktu živjeti u narednih 19 godina. 
 

“Može puno, puno, bolje, ali se jednostavno ne koriste te šanse koje imaju. Zbog čega, kako? To je već na nekom drugom da odgovori.”  

“Svake godine govore da će nešto promijeniti,ali iskreno svake godine vidim sve više i više svojih vršnjaka koji traže poslove u Njemačkoj, u Americi.”  

“Težak je to život i tamo kad odeš,” komentari su Brčaka. 

Na proslavu godišnjice distrikta stigle su brojne zvanice. Među njima ambasadori, supervizor i visoki predstavnik. Valentin Incko rekao je da je zaproteklih 19 godina u distriktu mnogo toga urađeno, ali kaže da posla ima još. 

TESTNA REKLAMA

“Recimo sramota je da još nema fiskalnih kasa, fiskalnih blagajni, a BiH i entiteti bili su među prvima, čak u Evropi. Brži su bili nego Austrija. Onda smo govorili i o zakonskim okvirima koji bi se mogli još više poboljšati. Tu je naravno u pitanju korupcija, tu su okviri da se stvori povoljnija klima za investicija,” rekao Valentin Incko. 

Da može i treba bolje svjestan je i gradonačlnik. Siniša Milić kaže da je potrebno graditi povjerenje građana u insitucije distrikta donošenjem kvalitetnih zakona koji će izražavati opšte interese. 

“Evo mi smo kasnili nekih desetak godina i u procesu fiskalizacije. Konačno kreće. Dvije godine smo kasnili sa odboravanjem projekata vezanim za revitalizaciju "Luke", ali,evo, kreće. Dakle, idemo u nekompozitivnom smjeru, nedovoljnom brzinom, i zato nam je potrebno ovo suočavanje sa našim slabostima, da bi smo mogli da krenemo naprijed,” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta.

Distrikt Brčko vlasništvo je oba eniteta. Uspostavljen je osmog marta 2000. godine. To se desilo godinu nakon donošenja konačne međunarodne arbitražne odluke kojom je okončan spor oko međuentitetske granice na području Brčkog.   

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...

VRIJEME DANAS sunčano i vruće

Pretežno sunčano i vruće. Kasnije popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje. Tokom noći na zapadu oblačno uz...