Bolnica u Bijeljini počinje saradnju sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodina

Datum:

Share post:

Početak saradnje sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodina

Danas, 25.08.2022. godine JZU Bolnica „Sveti vračevi“ posjetio je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodina iz Sremske Kamenice prof.dr Aleksandar Redžek koji je sa direktorom prof.dr Zlatkom Maksimovićem i saradnicima razgovarao o budućoj saradnji bijeljinske bolnice i Instituta.

U pratnji menadžmenta Bolnice prof. dr Redžek je naprije obišao bolničke prostorije: angio salu, operacioni blok i sva bolnička odjeljenja, gdje se upoznao sa uslovima rada , a potom je održan sastanak i prezentovan je rad Bolnice u protekle dvije godine. Načelnik Odjeljenja za internističke grane dr Aleksandar Janjičić i dr Vladimir Đurić, kardiolog predstavili su dosadašnji rad Odsjeka za interventnu kardiologiju, elektrostimulaciju i elektrofiziologiju i iznijeli planove za dalje razvijanje kardiologije.
Prof. dr Aleksandar Redžek je izjavio da je veoma impresioniran uslovima rada u bijeljinskoj bolnici i poručio da je Institut za KVB Vojvodine spreman da pruži svaku vrstu pomoći i podrške Bolnici u Bijeljini.

„Veoma sam impresioniran onim što sam vidio ovdje i smatram da ste bolnica koja može da se ponosi onim što je menadžemnt ove ustanove obezbijedio, na čemu vam mogu pozavidjeti mnoge zdravstvene ustanove, ne samo u regionu, nego i u Evropi. Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine je spreman da vam pruži podršku u kardiohirurškom programu liječenja pacijenata, jer smo u posljednjih pet godina znatno smanjili liste čekanja. Drugi segment se ogleda kroz edukaciju ljekara i medicinskih sestara na našem Institutu i treći segment je podrška u naučno istraživačkom radu“, poručio je jasnu poruku prof. Redžek na radnom sastanku.

TESTNA REKLAMA

Direktor Bolnice „Sveti vračevi“ prof. dr Zlatko Maksimović izjavio je da početak saradnje sa Institutom za kardiovaksularne bolesti Vojvodine znači dalji razvoj interventne kardiologije u Bijeljini.

„Ovim pokazujemo da smo odlučni u namjeri da ostvarimo naše planove i ja obećavam da dok sam na dužnosti direktora, interventna kardiologija u Bijeljini neće stati, a vjerujem da će i drugi nastaviti“, naglasio je Maksimović i dodao da neće prekidati dugogodišnju saradnju sa Institutom za KVB Dedinje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina počela je danas otvaranje vreća i ponovno brojanje glasova radi pravilnog objedinjavanja utvrđenih...

Sastanak Izvršnog odbora RSS: Dokazali smo snagu, nastavljamo još jače

Republička stranka Srpske /RSS/ održala je večeras u Bijeljini sastanak proširenog Izvršnog odbora na kojem su analizirani rezultati...

“DESNA RUKA” Dodik o isključenju Igora Radojičića iz SNSD

NEKADAŠNJA “DESNA RUKA” Dodik otkrio šta misli o isključenju Igora Radojičića iz SNSD Lider SNSD Milorad Dodik izjavio je...

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

Nebojša Vukanović, lider liste Za pravdu i red, komentarisao je za Klix.ba izborne rezultate i poručio da je...