BOLNICA BIJELJINA: Tri osobe u izolaciji STABILNOG zdravstvenog stanja

Datum:

Share post:

Na području Grada Bijeljina nema  registrovanih oboljelih građana, a i stanje u izolaciji je nepromijenjeno. Tri osobe, čije rezultate očekujemo, stabilnog su zdravstvenog stanja, a pod nadzorom se nalazi 697 osoba. Ponovo apelujemo na naše građane da poštuju preporuke ljekara i odluke Vlade RS i Štaba za vanredne situacije. Budimo danas, u odnosu na juče,  još odgovorniji prema sebi i drugima, jer samo na taj način, svi zajedno ćemo spremniji i sigurniji krenuti u novi dan. 
 
Vršilac dužnosti direktora bolnice dr Milica Lovrić ističe da su zdravstveni radnici spremni da adekvatno reaguju u cilju zdravstvene zaštite svih građana.
 
-Ponavljamo apele građanima da pojačaju mjere higijene, da budu samoodgovorni i disciplinovani, jer to je jedan od veoma značajnih koraka u borbi protiv širenja zaraze. Raduje podatak da na našem području nema pogoršanja epidemiološke situacije, ali to ne znači da će tako biti i u narednim danima. U tom cilju je neophodno da svi zajedno pokažemo visok stepen odgovornosti, jer samo na taj način možemo biti spremni da adekvatno reagujemo“, poručuje dr Lovrić.
 
Podsjećamo da su u krugu bolnice, od 18. marta, uvedene dodatne preventivne mjere. Postavljeni su trijažni punktovi gdje  se svim pacijentima prije ulaska u objekat bolnice mjeri tjelesna temperatura, a takođe se ispunjava anketni upitnik o prethodnom kretanju građanina. Svi potencijalni prenosioci virusa COVID 19, biće upućivani u kućnu izolaciju, a biće tretirani kao i ostali građani koji se nalaze pod kućnim nadzorom. Takođe, redovne kontrole pacijenata, ukoliko ne dolazi do pogoršanja njihovog zdravstvenog stanja, odlažu se do daljneg, a sve informacije o stanju ležećih pacijenata, s obzirom da je na snazi odluka o zabrani posjeta, možete dobiti na broj telefona 055-415-555 u periodu od 13, 30 do 14, 30 časova.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...

Pokret za Bijeljinu sutra će se družiti sa sugrađanima i tradicionalno vršiti podjelu vaskršnjih jaja

Sutra, 3. maja u 10.00 časova, kod ulaza u Zelenu pijacu (pored San Marka) članovi Pokreta za Bijeljinu,...

Nevrijeme ponovo pogodilo Dubai – Kiša pada od noćas, uveli škole na daljinu

Ujedinjeni Arapski Emirati opet su na udaru velike količine padavina o čemu svjedoči kiša koja u Dubaiju pada od...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...