Blažan Marjanović TARZO – “Džoker igrač“ dvorovljanskog Proletera

Datum:

Share post:

Visok, tanak, vižljast sa istančanim instiktom za golove koje je postizao sa lakoćom i to po nekoliko na jednoj utakmici. E je bio naš Tarzo.

Fudbal je počeo igrati kao dječak u mlađim kategorijama Proletera sklupa sa svojim vršnjacima i odmah je zapao za oko svojim trenerima kao jedan od talentovanih centarforova.

Igrao je za juniorsku ekipu  a trener Andrija Aco Ostojić, povremeno ga je stavljao u sastav seniora i sjedio je na klupi za rezervne igrače.

’’Džoker’’ igrač

Debitovao je 1981. godine kada je u igru ušao umjesto Pantelije Lopandića a već na sledećoj utakmici koju smo gubili, kada je ušao postigao je tri pogodka i obezbedio pobjedu.

Često se dešavalo da ga treneri ostave na klupi za rezervne igrače pa kada ne krene ekipi kako treba, uvode Tarzu koji rješava utakmicu.Tako je bilo protiv FK “Skugrića“ u Dvorovima kada ulazi u igru u drugom poluvremenu i postiže tri pogodka, okreće rezultat i donosi pobjedu.

Nezaboravna je utakmica u Brezovom Polju protiv Graničara kada smo u prvom poluvremenu gubili sa 4:0, u igru tada ulaze Tarzo i Toša Barjaktarević i Tarzo postiže tri a Toša jedan pogodak i utakmica se završava nerješeno 4:4. Zato je često prozivan kao „Džoker“ igrač. Još je bezbroj takvih utakmica gdje je Tarzo bio strah i trepet za protivničke golmane koji su ga se plašili ali, Bogami, i poštovali.

Matirao i Ljukovčana

Nisu ga zapamtili samo golmani manjih klubova, naime, 1984. godine, kada smo igrali prijateljsku utakmicu sa FK “CRVENA ZVEZDA“ iz Beograda, na golu je tada stajao neprikosnoveni Ljukovčan.To nije predstavljalo problem za Tarzu koji na toj utakmici jakim šutem sa distance postiže pogodak i upisuje se u istoriju FK “Proleter“ Dvorovi.

Krajem dvadesetog vijeka, zbog nekih nesuglasica sa tadašnjim trenerima, Tarzo prelazi u FK “Mladost“ Velika Obarska gdje nastupa do početka prošlog rata, a  u Proleter se vraća 1993. godine i nastupa na utakmicama prvog kup-a FS RS a potom i prvenstvenim utakmicama sve do 1997. godine. I tada, ponovo trese protivničke mreže a onda odlazi u zasluženu  fudbalsku penziju.

Za ostvarenja kojima je učestvovao u stvaranju  fudbalske istorije Proletera, od 1999. godine je nosilac  „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...