BIJELJINSKI srednjoškolci organizovali mini TURNIR BASKETA

Datum:

Share post:

Bijeljinski srednjoškolci su odlučili da svoje svakodnevno druženje organizuju na malo drugačiji način. Na košarkaškom terenu Tehničke škole „Mihajlo Pupin“, danas su organizovali mini turnir u basketu.

„Prvi put organizujemo ovako nešto. Na ideju smo došli moja dva drugara Jovica Ivanović i Marko Cvjetinović i ja koji imamo grupu na društvenoj mreži, gdje se dogovaramo kada ćemo igrati basket. Većina današnjih učesnika trenira košarku, ali ima i nas rekreativaca koji smo ovdje skoro svaki dan“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini gimnazijalac Mihajlo Savić.

 
Na današnjem turniru, učestvovalo je šest ekipa: Proteini.si, Auto škola „Bato“, Srpski Spartanci, Titov gaj, MVP i Opanak. Ekipe su podijelili u dvije grupe i međusobno su igrali po dva puta. Na kraju prva dva mjesta iz ekipa išla u polufinale, gdje su igrale prva ekipa iz prve grupe i druga ekipa iz druge grupe i obrnuto.

„Znači, ovo je turnir u basketu 3 na 3 koji igramo po pravilima FIBE. Igra se do deset minuta ili do 21. koša. Ukoliko neka ekipa da 21 koš prije isteka deset minuta, završava se ta igra i idu sljedeće ekipe. Iz jedne ekipe igraju tri igrača sa jednom izmjenom. Dozvoljeno je šest timskih faula, poslije čega se šutiraju slobodna bacanja“, objasnio je Savić.

Na današnjem turniru je igrala omladina 2004. godište i mlađi, a nakon zanimljive zabave od dva sata, prva tri mjesta su zauzele ekipe Auto škole „Bato“, Proteini.si i MVP. Ovi omladinci imaju želju da opet organizuju ovakav turnir, ali je to teško izvodljivo bez sponzora, jer postoji želja da najbolje ekipe, najbolji strijelac i najbolji igrač dobiju i neku simboličnu nagradu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...