Bijeljinski Petničani na prijemu u Gradskoj upravi

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kao i predstavnici Gradske uprave, danas su organizovali prijem za talentovane učenike koji će tokom ove godine boraviti i usavršavati se u Naučno-istraživačkoj stanici „Petnica“.

„Po četvrti put ove godine primamo naše Gimnazijalce koji su izabrani da prisustvuju seminarima u Naučno-istraživačkoj stanici „Petnica“. Sa nama su se danas družili Nataša Listeš, koja je izabrala oblast psihologije, Anđela Dakić, oblast fizike, Sergej Veselinović, oblast biologije i Milica Mrkonjić, koja je izabrala oblast lingvistike. Ovo donekle predstavlja realizaciju dokumenta „Omladinska politika Grada Bijeljina“ “, rekla je Ljubica Mlađenović, šef Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu.

Gradska uprava je i ove godine za svakog od ova četiri učenika, obezbijedila finansijsku pomoć u vidu džeparca od 100 KM.
Milica Mrkonjić

„Ove godine sam po drugi put na seminarima lingvistike u Naučno-istraživačkoj stanici „Petnica“. Prošle godine sam završila sva tri ciklusa i stekla brojna znanja. Shvatila sam koliko su te oblasti zapravo opširne, koliko na redovnoj nastavi iz različitih razloga ne možemo da steknemo određena znanja onako kako bismo mi to htjeli. Tamo su nam ta vrata širom otvorena da uz pomoć mentora, saradnika i drugih učenika možemo da steknemo sva ta znanja i da ostvarimo čvrst temelj za dalje školovanje i upisivanje studija“, rekla je Milica Mrkonjić, učenica trećeg razreda Gimnazije „Filip Višnjić“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...