BIJELJINSKA BOLNICA DONIRALA KREVETE ZA KABINET ZDRAVSTVENE NJEGE POLJOPRIVREDNE I MEDICINSKE ŠKOLE (foto)

Datum:

Share post:

Direktor Bolnice “Sveti vračevi” prof. dr Zlatko Maksimović, sa saradnicima, posjetio je danas Poljoprivrednu i medicinsku školu u Bijeljini i tom prilikom donirao određena sredstva za potrebe Kabineta zdravstvene njege. Prilikom posjete dogovorene su  nove inicijative sa kojima će ove dvije ustanove u narednom periodu zajedno nastupati.

“Donacija, savremeni bolnički kreveti, će mnogo doprinijeti unapređenju praktične nastave za učenike prvog i drugog razreda zdravstvene struke, jer smatramo da je i ovaj dio nastavanog programa veoma bitan. Dok učenici trećeg i četvrtog razreda, poslije skoro trogodišnje pauze, nastavljaju praksu u bijeljinskoj bolnici, na naše veliko zadovoljstvo”, rekao je direktor Poljoprivredne imedicinske škole Zoran Despotović,  i ustakao da će saradnja sa bijeljinskom bolnicom u narednom period biti intenzivirana kroz planove za uvođenje novih zanimanja,

“Upoznao sam direktora da je kadar srednje medicinske škole deficitaran, a kada je u pitanju bijeljinska bolnica, potreba postoji za pedijatrijskim sestrama, babicama i laborantima. Dogovorili smo se da pokrenemo zajedničku inicijativu prema nadležnima, da se u ovoj školi pokrenu i ta zanimanja”, izjavio je prof. Maksimović. On je, takođe, rekao da je bijeljinska bolnica spremna da obezbijediti kadar koji nedostaje u nastavi Medicinske škole.

“Samo ako zajedno nastupamo možemo obezbijediti bolju zdravstvenu zaštitu na našim prostorima, a nema ništa bogatije od zdravlja”, poručio je Maksimović.

Maksimović je sa saradnicima, dr Nemanjom Jankovićem i glavnom sestrom Bolnice Milicom Dikić obišao kabinet Zdravstvene njege i razgovarao sa učenicima i njihovim planovima o daljem školovanju. 

Poljoprivredna i medicinska škola u Bijeljini svake godine upiše oko 200 učenika zdravstvene struke u tri smjera opšte prakse, rečeno je danas u ovoj srednjoj školi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...