BIJELJINA: Vodostaj Drine u blagom opadanju

Datum:

Share post:

Na osnovu raspoloživih prognoznih modela i izvještaja stručnih službi JU „Vode Srpske“ Bijeljina, najnovije informacije o vodostajima na području Republike Srpske, na dan 10. februara 2021. godine:
– Prema raspoloživim prognoznim modelima, i dalje postoji mogućnost bujičnih poplava na području Hercegovine, posebno na području Kalinovika, te mogućnost izlivanja rijeke Drine i njenih pritoka (Lim).
– Vodostaj rijeke Drine na mjernoj stanici Radalj 9. februara je dostigao kotu redovne odbrane od poplava. Vodostaj je trenutno u opadanju ali se zbog najavljenih novih padavina narednih dana može očekivati novi porast vodostaja rijeke Drine. U noći između 9. i 10. februara na nekoliko lokacija na području Semberije došlo je do izlivanja rijeke Drine iz minor korita, ali se voda kroz starače vraća u korito, i trenutno ne postoji opasnost od većeg izlivanja rijeke Drine na poljoprivredne površine.
– Rijeka Sava je u porastu ali se ne očekuje da će tokom današnjeg dana dostići kotu redovne odbrane od poplava, izuzev na mjernoj stanici Jasenovac.
– Rijeka Bosna trenutno je u opadanju ali se, usljed novih padavina, očekuje novi porast vodostaja rijeke Bosne sa vrhom poplavnog talasa koji bi mogao da bude dostignut u petak, 12. februara.
– Vodostaj rijeke Une je u blagom porastu ali se ne očekuje značajnije povećanje vodostaja.
– Vodostaj rijeke Sane je u blagom opadanju i ne očekuje se porast vodostaja u naredna tri dana.
– Prema raspoloživim prognoznim modelima, na rijeci Vrbas ne predviđa se značajniji porast vodostaja.

Stručne službe JU „Vode Srpske“ redovno prate stanje vodostaja na vodotocima na području Republike Srpske, i djeluju u skladu sa svojim nadležnostima prema Operativnom planu odbrane od poplava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Pučilama kod Bijeljine Zdravko Perić i Nemanja Makić napravili Farmu „5 jaja“ sa slobodnim uzgojem kokošaka (foto, video)

Nešto novo u Semberiji je Farma pod nazivom "5 jaja" koju su napravili mladi Zdravko Perić i Nemanja...

BIJELJINA: Predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena jedna od glavnih nagrada VIII Internacionalnog festivala muzike „Primavera“ (foto)

U Bijeljini je danas predstavnicima Glazbene škole ’’Ivana Plemenitog Zajca’’ iz Mostara uručena harmonika Bugari Armando model Nemo...

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizovao prijem za uspješnu učenicu Halimu Aletović

Danas je Gradskoj upravi potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević organizivao prijem za učenicu petog razreda osnovne škole...

Dom zdravlja Bijeljina obilježio jubilej – 30 godina postojanja i samostalnog rada (foto, video)

Dom zdravlja Bijeljina danas je obilježio jubilej – 30 godina postojanja. Povodom 30 godina samostalnog rada i postojanja...