BIJELJINA: Uspješno završen projekat BESPLATNOG LJETOVANJA za 2.100 učesnika

Datum:

Share post:

Javni fond za dječiju zaštitu uspješno je završio ovogodišnji projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" putem kojeg je obezbijeđeno besplatno ljetovanje na moru za 2.100 učesnika, saopšteno je iz Fonda.

U 14 smjena u dječijem odmaralištu "Užice" u Bečićima boravila su djeca najosjetljivijih kategorija, iz socijalno ugroženih porodica, sa razvojnim poteškoćama, kao i uspješni sportisti i nadarena djeca, te pobjednici republičkih takmičenja.

U Fondu ističu da su programske aktivnosti koje u odmaralištu realizuje stručno osoblje, kao i prethodnih godina, bile usmjerene na podsticanje razvoja različitih oblasti dječije ličnosti i otklanjanje eventualnih razvojnih deficita.

Kao značajno navode da projekat uključuje i veliki broj mladih koji kao vaspitači, sportski i kulturni animatori, socio-psihološka podrška zajedno sa iskusnijim kolegama borave sa mališanima u odmaralištu kako bi im u tom periodu priredili nezaboravno iskustvo.

TESTNA REKLAMA

Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović kaže da je ponosan na projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske" i mogućnosti koje Fond na ovaj način pruža djeci.
Nedeljko Jović, direktor Javnog Fonda za dječiju zaštitu

"Bitno je naglasiti da mnogi od ovih mališana prvi put imaju priliku, upravo kroz ovaj projekat, da odu na more", navodi Jović.

On ističe da ništa od toga ne bi bilo moguće bez svesrdne podrške resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske.

Prema riječima Jovića, rezultati koje je ovaj projekat u prethodnim godinama pokazao zagarantovali su njegov status kao stalne i redovne aktivnosti Fonda, te su ohrabrili institucije da razmišljaju u pravcu kreiranja sličnih programa u narednom periodu.

"Ovaj projekat ima višestuki benefit po sve uključene, kako na primarne korisnike, odnosno djecu, koja kroz njega stvaraju prelijepe uspomene i nezaboravna drugarstva, tako i na mlade, prvenstveno prosvetne radnike i studente, koji kroz njega osim skromne naknade stiču veoma korisna iskustva za budući rad", ocjenjuje Jović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...