BIJELJINA: Ublažene zabrane – OPREZ I DALJE NEOPHODAN

Datum:

Share post:

Nakon aprilskih i prvomajskih praznika, uz stabilnu epidemiološku situaciju u Bijeljini, od danas su na snazi ublažene mjere Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije, na osnovu kojih je dozvoljen većini privrednih subjekata, a u skladu sa naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije od 28. aprila.
 
– Od danas, naglasak je na pojedinačnoj odgovornosti i poštovanju propisanih higijensko-sanitarnih mjera od strane građana, prije svega korišćenju zaštitnih sredstava, odnosno, maski i rukavica – istakao je na današnjoj sjednici komandant Štaba Mićo Mićić.

On je izrazio nadu da naglo povećanje broja zaraženih u Republici Srpskoj neće uticati na ponovno pooštravanje mjera koje će u tom slučaju morati da se primjene i u Bijeljini.
U Semberiji su, do sada, na kovid–19 testirane 643 osobe, od čega je 12 rezultata bilo pozitivno, a 631 rezultat testa je negativan.

Prema podacima JZU „Sveti vračevi“ u Bijeljini nema novozaraženih, četrnaest lica nalazi se u bolničkoj izolaciji, osam pod kućnim nadzorom, a u bolničkom karantinu nema pacijenata.

U samoizolaciji, pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, trenutno je 334 osoba, dok je u lokalnom karantinu u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ 45 osoba. U karantinu na Rači trenutno se nalazi pet lica – od čega je četvero iz Bijeljine.

U protekla 24 časa, granični prelaz Rača prešlo je 103 vozila, dok je Pavlovića most prešlo osam vozila. Ovlašćeni inspektori su na Rači izdali pet rješenja o smještanju u karantin.

Tokom vikenda, pripadnici Policijske uprave Bijeljina izdali su 22 prekršajna naloga – 13 zbog zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa i devet zbog nenošenja zaštitne opreme (maski i rukavica). Komunalna policija je izvršila kontrolu 6 lica u izolaciji, sva lica su pronađena na adresi.

Gradski štab za vanredne situacije i komandant Štaba Mićo Mićić apelovali su da građani i dalje budu disciplinovani i odgovorni prema sebi i drugima – da poštuju propisanu fizičku udaljenost, kao i da nose zaštitne maske i rukavice, kako bi smanjili rizik od prenošenja zaraze, ali i izbjegli plaćanje novčanih kazni.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...