BIJELJINA: U toku izrada plana za vakcinaciju

Datum:

Share post:

Na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Dom zdravlja Bijeljina počeo je pripremu plana za vakcinisanje stanovništva protiv virusa korona, saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

– Postoji informacija da će Republika Srpska do kraja februara dobiti određeni broj doza ruskih vakcina i mi moramo biti spremni za sprovođenje ovog važnog zadatka. Potrebno je pripremiti punktove za vakcinisanje, timove koji će vršiti vakcinaciju, te izraditi evidenciju prioritetnih grupa – navela je direktor bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin.

Kada je riječ o broju zaraženih kovidom-19, ona je naglasila da je trenutno pozitivno 226 lica, a da se pod nadzorom nalaze 532 osobe.

Prema riječima epidemiologa iz Bolnice „Sveti Vračevi“ Aleksandre Radojčić, u kovid bolnicama u Bijeljini smješteno je 60 pacijenata.

– Jedanaestoro je životno ugroženo, a pet se nalazi na respiratorima. Iako dolazi do blage stabilizacije kada je riječ o broju prijema, epidemiološko stanje je i dalje nepovoljno. Zato apelujemo da građani budu savjesni i nastave strogo sprovođenje propisanih mjera zaštite od virusa – rekla je Radojčićeva.

Gradski štab za vanredne situacije, u skladu sa odlukama Republičkog štaba, produžio je sve mjere zaštite od virusa korona do 22. februara. Između ostalog, donesen je zaključak o doznačavanju sredstava Banji Dvorovi, kompleksu u kojem je od početka novembra smještena jedna od kovid-bolnica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...

Pokret za Bijeljinu sutra će se družiti sa sugrađanima i tradicionalno vršiti podjelu vaskršnjih jaja

Sutra, 3. maja u 10.00 časova, kod ulaza u Zelenu pijacu (pored San Marka) članovi Pokreta za Bijeljinu,...

Nevrijeme ponovo pogodilo Dubai – Kiša pada od noćas, uveli škole na daljinu

Ujedinjeni Arapski Emirati opet su na udaru velike količine padavina o čemu svjedoči kiša koja u Dubaiju pada od...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...