BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

Datum:

Share post:

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece okupljenih u jednoj vaspitnoj grupi, a kapacitet vrtića je 45 mališana u dvije vaspitne grupe.

Vrtić se nalazi u zgradi stare škole koja je obnovljena i prilagođena za potrebe predškolske ustanove, a Grad Bijeljina je za projekat izdvojio 100.000 konvertibilnih maraka.

Otvaranju vrtića u Patkovači prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i istakao da ovo neće biti poslednji vrtić koji će biti otvoren, jer je krajnji cilj da grad Bijeljina bude i ostane vodeća lokalna zajednica po obuhvatu djece koja pohađaju predškolske ustanove.

– Zahvalni smo Eparhiji na čelu sa episkopom Fotijem, Crkvenoj opštini Patkovača i rukovodstvu Vrtića „Čika Jova Zmaj“ jer smo zajedno uspjeli da riješimo složene imovinsko-pravna probleme izazvane time što je dio objekta vrtića na zemljištu koje nije bilo vlasništvo Grada, što je izazvalo i probleme oko dobijanja saglasnosti i dozvola – podsjetio je gradonačelnik Petrović i poželio djeci, njihovim roditeljima i vaspitačima da prostor vrtića bude ispunjen smijehom, a da proces vaspitanja i obrazovanja bude uspješan.

TESTNA REKLAMA

Govoreći o unapređenju kvaliteta infrastrukture u Patkovači, gradonačelnik Bijeljine je dodao da „Putevi Republike Srpske“ još uvijek nisu imenovali svog predstavnika u komisiju za poboljšanje bezbjednosti saobraćaja, prije svega pješaka, u zoni škole, vrtića i crkve u Patkovači.

– Grad Bijeljina ima spremna sredstva za nabavku semafora kakav imamo kod Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“, ali nemamo spremnost „Puteva RS“ na tom projektu – bio je jasan Petrović.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević se zahvalio Kabinetu Predsjednice Republike na donaciji zahvaljujući kojoj je bio omogućen ovaj projekat i podsjetio da je u Patkovači i izgradnja školske sportske sale finansirana sredstvima vlada Republike Srbije i Republike Srpske.

– U Patkovači svake godine ima sve više djece i ovo naselje zaslužuje da dobije sve uslove za njihovo obrazovanje i vaspitanje – ocijenio je Đurđević.

Direktor Javne ustanove vrtić „Čika Jova Zmaj“, u okviru koje je vrtić u Patkovači, Slaviša Vujanović je istakao da očekuje da će do kraja oktobra kapacitet „Nevena“ biti popunjen.

– Zadovoljni smo jer smo u Patkovači otvorili novi vrtić i sigurni smo da će to biti važno za dobrobit djece i njihovih roditelja. Ovo je šesti objekat naše Javne ustanove, a uskoro ćemo u centru Bijeljine otvoriti još jedan vrtić – najavio je Vujanović.

Nakon otvaranja vrtića u Patkovači, broj djece koja pohađaju svih šest objekata vrtića „Čika Jova Zmaj“ se povećao na 542 mališana.

Otvaranje novog prostora za vaspitanje i obrazovanje najmlađih mještana Patkovače pohvalila je i zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković.
– Ovo je veliki iskorak za njihovo psiho-fizičko vaspitanje i stvaranje većeg stepena sigurnosti prije njihovog polaska u školu jačanja njihovih kapaciteta i potencijala koje imaju – istakla je Jovanka Vuković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

„VIDI TV“ poklanja Bijeljini koncert Halida Bešlića (foto)

Viditv započinje promotivne aktivnosti u svrhu informisanja građana BiH o digitalizaciji TV signala zemaljskog emitovanja nacionalnih i lokalnih...

Direktor Garantnog fonda ne želi auto staro četiri godine

– Direktor Garantnog fonda Republike Srpske Radivoja Krčmar zamjenio je luksuzni automobil star četiri godine još luksuznijim, pod...

SNSD u Bijeljini održao sjednicu Gradskog odbora (foto)

Večeras (ponedjeljak, 05. decembar 2022.) je održana 6. sjednica GO SNSD Bijeljina na kojoj je usvojen Izvještaj Gradskog...

Gasovod IZGRAĐEN, a gas NE TEČE kroz Bijeljinu! ZAŠTO?

Gasovod izgrađen, a gas ne teče: Evo kada će Bijeljina moći da koristi plin Gasovod je još prije nekoliko...