BIJELJINA: Potpisani ugovori o stipendiranju postdiplomaca

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa studentima postdiplomskih studija, koji su na gradskom konkursu za finansiranje naučno-istraživačkih radova u akademskoj 2020/2021. godini dobili sredstva za finansiranje doktorske teze i master rada. Na konkurs su se prijavila četiri kandidata i svima je odobrena stipendija.

„Gradska uprava još od 2006. godine pomaže mladim ljudima na različite načine. Ovdje su stipendisti čiji je prosjek ocjena tokom osnovnih studija iznad 9, a naša želja je da im pomognemo, da uspješno završe svoje naučne radove i postanu još uspješniji članovi našeg društva“ – rekao je Mićić.

Grad Bijeljina sufinansiraće izradu 3 master rada u iznosu od po 1500 KM, a za jednu doktorsku tezu izdvojiće 2000 KM. 
 
Stipendisti su se zahvalili gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi na finansijskoj podršci.
„Ova pomoć veoma mi znači. Tema mog master rada  je „Mogućnost primjene finansijskih derivata  na finansijskom tržištu BiH“, a tokom istraživačkog rada dosta pažnje sam posvetio radu i funkcionisanju Gradske uprave  u okviru finansijskog sistema BiH i došao do zaključka da je finansijski sistem BiH bankoncentričan i da je finansijsko tržište kapitala nedovoljno razvijeno. Obično se koriste tradicionalni izvori  finansiranja u odnosu na moderne koji smanjuju rizik“ – rekao je Marko Krajišnik, koji je tokom postdiplomskih studija imao prosjek ocjena 10. 

Finansijska pomoć će dobro doći i Vesni Miletić.

TESTNA REKLAMA

“Želim da zahvalim gradonačelniku i Gradskoj upravi što su nam ovo omogućili. Izrada master rada iziskuje velike troškove i samim tim ova pomoć je dragocena „ –istakla je Miletićeva,  koja u svom master radu obrađuje temu „Uticaj hartija od vrijednosti na razvoj i funkcionisanje finansijskog tržišta Republike Srpske“.

Grad Bijeljina finansira ukupno 165 stipendista, od učenika u osnovnim školama do postdiplomaca, a u 2020. godini iz budžeta će u ove svrhe biti izdvojeno oko 300.000 KM.  
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...