BIJELJINA: Od aprila autobusi na novoj stanici

Datum:

Share post:

– Radovi na izgradnji nove autobuske stanice teku predviđenom dinamikom i prve autobuse na dolaznim i odlaznim peronima možemo očekivati već u aprilu naredne godine – najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mićić je ovaj infrastrukturni projekat ocijenio kao jedan od najznačajnijih  koje Gradska uprava realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

– Bijeljina je od Vlade RS dobila hektar zemljišta na kojem se nalazila stara Željeznička stanica, a Grad je, u skladu sa Regulacionim planom, počeo izmještanje autobuske stanice iz centra grada na lokaciju dodijeljenog zemljišta. Pored smanjenog zagađenja u centru, očekujemo da će izgradnjom nove autobuske stanice značajno biti smanjena gužva u saobraćaju koju su stvarali autobusi prolazeći glavnim ulicama Bijeljine – izrazio je svoja očekivanja Gradonačelnik.

Kao dopunu ovom projektu Mićić je najavio izgradnju nove, savremene saobraćajnice u Bijeljini, koja će pored dva trotoara i biciklističke staze imati tri drvoreda.

TESTNA REKLAMA

– Na prošloj sjednici Vlade RS je usvojena odluka da se Bijeljini dodjeli čitava željeznička pruga koja prolazi kroz grad, a Regulacionim planom je tu predviđena ulica. Ova ulica će od nove autobuske stanice, pored silosa „Žitoprometa“ izlaziti na kružni tok, koji će biti izgrađen kod Centra za visoko obrazovanje. Gospodin Dodik je prilikom posjete Bijeljini najavio da će finansiranje izgradnje ove ulice na sebe preuzeti Vlada RS, a u obavezi Grada Bijeljina je da finansira izradu projekta – najavio je Mićić.

Ocjenjujući da će najavljeni radovi potpuno izmijeniti izgled Bijeljine i dodatno rasteretiti centar grada, Gradonačelnik je istakao da je jedan od ciljeva koji prati gradnju i ozelenjavanje.

– Brojna stabla su morala biti uklonjena zbog starosti ili usled izgradnje kanalizacionog sistema. Zbog toga je predviđeno da ispred nove autobuske stanice bude park koji će umanjiti buku stanarima koji žive u blizini stanice. U toku je i ozelenjavanja površina pored kanala „Dašnica“ čije uređenje je pri kraju, a novi drvoredi su posađeni od nekadašnje kompanije „Bobar“ do kružnog toka kod Policijske uprave. U planu je da drvored ide cijelom dužinom biciklističke staze pored Kanala, a da ova staza bude spojena sa biciklističkom stazom pored nove autobuske stanice, koja će dalje da se nastavlja prema Dvorovima – pojasnio je Mićić.

Projekat nove Autobuske stanice vrijedan je 3.200.000 KM.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...