BIJELJINA: Mnogo veći broj privremenih ODJAVA preduzetničkih radnji u odnosu na isti period prethodne godine

Datum:

Share post:

U protekloj godini na teritoriji Grada Bijeljina, prema podacima Odjeljenja za privredu, ukupno je bilo registrovano 222 preduzetničke radnje, dok je u istom periodu stalno odjavljeno 247 preduzetničkih radnji.

Najviše radnji koje su dobile dozvole za rad su iz oblasti zanatstva – 69, nakon toga iz oblasti trgovine – 56, pa ugostiteljstvo – 49, agencije – 28, usluge – 14 i na kraju saobraćaj – 6. Kako portal Dešavanja u Bijeljini saznaje, kada su u pitanju stalne odjave, najviše je odjavljeno radnji u oblasti trgovine – 77, potom ugostiteljstva – 55, a onda zanatstva – 50.

Od početka godine, zaključno sa 31. martom ove godine, ukupno 81 radnja je dobila odobrenje za rad, 48 je odjavljeno, po službenoj dužnosti odjavljeno 10, a privremeni prestanak rada je zabilježen kod 97 radnji. Kada se uporedi situacija sa prethodnom 2019. godinom, iako je više radnji dobilo dozvolu za rad (55 prethodne godine) i iako je bilo manje odjava (50 prethodne godine), više radnji je odjavljeno po službenoj dužnosti (3 prethodne godine).

Bitno je napomenuti da je u poređenju sa prethodnom godinom, kada je bilo 18 radnji koje su privremeno prekinule svoj rad, ove godine mnogo veći broj radnji privremeno prekinuo svoj rad, čak 97.

TESTNA REKLAMA

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...

SERVISNE INFORMACIJE za 10. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...