BIJELJINA: Koviljuše dobijaju sportski teren (foto,video)

Datum:

Share post:

Na tromeđi naselja Koviljuše-Intergaj-Zair počeli su radovi na raščišćavanju 7000 m² terena, na kojem će biti izgrađen sportski centar, odnosno, teren za mali fudbal i travnati teren.
 
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, zajedno sa mještanima naselja Koviljuše, obišao je gradilište.
 
– Lično sam bio uz stanovnike Koviljuša još od početka izgradnje naselja, čemu ima već 20 godina. Zajedno smo izgradili ulice i školu, kao i vodovodnu i gasovodnu mrežu, a Gradska uprava će nastaviti da pratiti potrebe Koviljušana i da radi u njihovom interesu, kao i do sada – najavio je Mićić.

On je naglasio da će novi sportski centar biti koristan za stanovnike tri naselja – Koviljuše, Intergaj i Zair, dok je u razgovoru sa mještanima Koviljuša dogovoreno da se prosječe put iz ovog naselja i spoji sa mostom u Ulici Raje Banjičića, čime bi saobraćajne gužve u ovom dijelu grada bile značajno smanjene.


 
– Oba projekta, sportski centar i nova saobraćajnica, predviđeni su Regulacionim planom Grada Bijeljina. U planu je i izgradnja obdaništa za djecu iz ovog dijela grada, kao i fiskulturna sala za područnu školu „Knez Ivo od Semberije“ na Koviljušama. S obzirom na to da su Koviljuše od samog početka građene planski, nastavićemo da ih uređujemo kako i dolikuje pravom gradskom naselju. Sve radimo u dogovoru između lokalnih i republičkih vlasti, a okupljeni oko ideje da je interes građana na prvom mjestu – istakao je Gradonačelnik.


 
Željko Milić iz Koviljuša naglašava da je omladina ovog naselja osnovala i registrovala fudbalski klub „Koviljuše“ koji se takmiči u 6. ligi Republike Srpske, tako da će izgradnja terena za fudbal biti od izuzetnog značaja za nastavak takmičenja novoosnovanog kluba.

TESTNA REKLAMA

– Osim toga, ovaj projekat je od važan za oko 5000 stanovnika tri naselja, a naročito je bitan da omladinu usmjerimo ka sportu, odnosno izvedemo na pravi put – smatra Milić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjabijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DODIK: Nikada ne zaboraviti nevine srpske žrtve pobijene na Petrovačkoj cesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da srpski narod nikada neće zaboraviti i nikada neće prestati...

NEŠIĆ, DNS: Ekonomija i nova radna mjesta su najveći nacionalni interes

"Razvoj ekonomije, nova radna mjesta i stabilnost su najveći nacionalni interes. Prioritet je da pravimo nove fabrike, a...

„Podrška najmlađim sugrađanima“ Mališani iz Ugljevika učesnici NTC kampa na Gučevu

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić zajedno sa šefom kabineta Miloradom Jovičićem posjetio je večeras mališane iz Ugljevika, njih...

MLADEN MITROVIĆ, DONJE CRNJELOVO: Podržavam ministra da se projekat navodnjavanja proširi (video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, ministar komunikacija i transporta BiH, Vojin Mitrovićem i pomoćnik ministra...