BIJELJINA: Kolo srpskih sestara ,,Sveta Angelina Srpska” iz Crnjelova proslavilo krsnu slavu

Datum:

Share post:

Kolo srpskih sestara ,,Sveta Angelina Srpska” iz Crnjelova, svetom liturgijom u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu i rezanjem slavskog kolača,  obilježilo je danas svoju krsnu slavu – Svetu Angelinu. Obilježavanju slave, pored članica Kola prisustvovali su i Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, te mnogobrojni mještani ovog semberskog sela.

– Kolo srpskih sestara „Sveta Angelina Srpska“ iz Crnjelova, proslavilo je svoju krsnu slavu u Donjem Crnjelovu uz prisustvo velikog broja setrinstava iz svih kola sa područja grada Bijeljina, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

– Čast mi je bila prihvatiti kumstvo za sljedeću godinu u parohiji gdje sam kršten i gdje sam slušao riječi Gospodnje kao dijete, kaže Petrović.

Nada Zakić, predsjednica Kola srpskih sestara ,,Sveta Angelina Srpska” iz Crnjelova koje broji 29 članica kazala je za portal „Semberija info“ da KKS „Sveta Angelina Srpska“  svoju krsnu slavu proslavlja od 2009. godine kada je i nastalo, te istakla kroz njih rad i djelovanje pomažu onima kojima je pomoć neophodna.

-Pored svih humanitarnih aktivnosti koje provodimo, fokusirani smo i na jedan veliki projekat, „Sembersko – etno selo“ koji je idejno započet 2017. godine i nalazi se u porti hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Gornjem Crnjelovu. Hvala Bogu od sedam planiranih objekata urađeno je šest. U početku vrijednost ovog projekta iznosila je oko  150.000 konvertibilnih maraka, međutim, ta vrijednost je sada mnogo veća. Sami ne bi mogli realizovati ovaj projekat, ali uz pomoć mještana, Gradske uprave, republičke vlasti i svima kojima smo se obratili za pomoć uspjeli smo. Nadamo se da ćemo i dalje ostati na gradskom budžetu i da ćemo dobiti sredstva koja nam nedostaju da bismo mogli završiti ovaj projekat naredne godine. Mislim da će to zaživjeti i nadam se da će se selo dići na malo viši nivo, te da će mještani i mještanke moći turistički proslaviti kulturni i etno način života naših baka i djedova“, kazala je Zakićeva.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine ovom prilikom je čestitao krsnu slavu članicama Kola srpskih sestara ,,Sveta Angelina Srpska” iz Crnjelova i poželio im da još dugi niz godina svojim humanitarnim radom oplemenjuju svoju lokalnu zajednicu, te dodao da je jedan od važnijih aspekata rada KSS jeste očuvanje tradicije, kao i završetak projekta „Sembersko – etno selo“ u Gornjem Crnjelovu.

– Gradska uprava Grada Bijeljina je u sklopu budžetske prošle, kao i tekuće godine izdvajala materijalno finansijska sredstva,a i u budućnosti će kako bi „Sembersko – etno selo“ zasijalo jednim punim sjajem i bilo upotpunjeno kao jedan kompleks i mjesto gdje će se sabirati i stari i mladi. Grad Bijeljina će i u budućnosti nastaviti svesrdačno da podržava rad Kola srpskih sestara u skladu sa svojim mogućnostima, a istovremeno znajući da „kupujemo“ jednu bolju budućnost za našu djecu, društvo i našu Bijeljinu“, istakao je Petrović.

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina istakao zadovoljstvo što prisustvuje obilježavanju krsne slave Kola srpskih sestara „Sveta Angelina Srpska i svim članicama Kola čestitao krsnu slavu.

– Skupština grada Bijeljina podržava sve aktivnosti koje ovo udruženje provodi. Najveći projekat u kojem oni učestvuju jeste „Sembersko – etno selo“ i ispred institucije koju predstavljam mogu reći da smo tu za svaki vid podrške“, zaključio je Đurđević.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com/semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...