Izgradnja auto-puta Bijeljina – Rača u punom jeku, uskoro spajanje mosta

Datum:

Share post:

Put srpskog jedinstva, kako je nazvana dionica auto-puta Bijeljina – Rača trebalo bi da bude završen do planiranog roka – septembra 2025. godine. Za sada su urađeni zemljani radovi i pripremni radovi na nasipu.

„Negdje oko 17 kilometara trase je već otkriveno, i urađen je prvi sloj. Urađen je i prvi sloj na samoj petlji i na pristupnim putevima do petlji i ono što preostaje u narednom periodu je da se otkrije cijela trasa, da se uradi prvi sloj nasipa, i mi dalje napadamo i sa nasipanjem u drugom sloju i očekujem da prevaziđemo neke uglavnom administrativne probleme koje imamo, a tiču se postupaka javnih nabavki“, kaže direktor Javnog preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Nedeljko Ćorić.

Zbog objekata na samoj trasi vršene su određene izmjene projekta. To nije značajno uticalo na radove. Od značajnih aktivnosti u narednom periodu očekuje se postupak izbora trajnog nadzornog organa, piše ATV.

Pored intenzivnih radova na izgradnji auto-puteva na strani RS i intenzivnih radova na strani Srbije, odnedavno na graničnom prelazu Rača saobraća se posebnim režimom, zbog izgradnje devijacije, a razlog je spajanje lijeve i desne strane mosta, čime su ubrzani radovi na završetkom na ovom mostu preko rijeke Save.

Na čeličnoj konstrukciji mosta u toku su radovi na postavljanju slojeva za zaštitu od vlage, dok se na ostatku mosta rade građevinski radovi.

„Postavljanje hidroizolacije, izrada pješačkih staza, izrada ograda, elektroinstalacije, osvjetljenje mosta, zatim asfalt na kraju krajeva, obilježavanje, saobraćajna signalizacija dakle sve ono što je bio predmet jedne posebne građevinske dozvole za sam objekat“, rekao je nadzorni organ Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Dragan Jocić.

Vrijeme pogodno za rad omogućilo je i dinamičnije radove na dionici Rača – Kuzmin.  Akcenat je na završetku petlje Kuzmin zatim,  Bosanske petlje i ostalih objekta  koji su sada na oko 80 odsto gotovosti. Dobra saradnja obje strane prije svega u rješavanju izazova oba ministarstva omogućili su da radovi teku nesmetano.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Švajcarska pobjednik Еvrovizije!

Švajcarska je pobjednik 68. po redu Pjesme Еvrovozije! Drugo mjestu pripalo je hrvatskom predstavniku Bejbi Lazanji. Srpska predstavnica Teja Dora,...

EVROVIZIJA: Teja Dora prošetala sa srpskom zastavom (foto)

Počelo je veliko finale 68. Pjesme Evrovizije a predstavnici država koje učestvuju u finalu defilovali su velikom scenom...

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ Bijeljina domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika (foto)

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić" Bijeljina danas je bila domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika za učenike drugih razreda...

IO FS RS: Izbori na Vidovdan – Vici Zeljkoviću novi četvorogodišnji mandat

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske koja je održana danas donesena je odluka da se izbori...