BIJELJINA: Kandidati PUS obilježili Nedjelju borbe protiv tuberkuloze i drugih plućnih bolesti (foto)

Datum:

Share post:

U okviru kampanje „Izaberi zdravlje“ kandidati Pokreta uspješna Srpska za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koaliciona lista NPS,PUS i PSDS, dr Nemanja Janković, dr Aleksandar Stevanović i doc. dr Živka Malić, danas su sa sugrađanima obilježili Nedjelju borbe protiv tuberkuloze i dr. plućnih bolesti, preventivnim pregledima ispred glavnog ulaza u zelenu pijacu.

„U ovu kampanju izlazimo sa sloganom „Izaberi zdravlje“. Danas zajedno sa pulmolozima ukazujemo na značaj očuvanja zdravlja, jer samo zdrava nacija može krupnim koracima ići naprijed“, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta uspješna Srpska.

Cilj danas događaja je da se javnosti skrene pažnja na epidemijsku pojavu tuberkuloze i na značaj prevencije i blagovremenog liječenja.

„Sredinom septembra svake godine se obilježava Nedjelja borbe protiv tuberkuloze i kandidati PUS su odlučili da organizuju događaj kako bismo na adekvatan način obilježili ove datume. Tuberkuloza je zarazna bolest i, iako je danas izlječiva, ipak postoji epidemijska pojava bolesti. Danas zajedno sa eminentim stručnjacima iz oblasti pulmologije omogućavamo savjetovanje građana, kako i na koji način da prepoznaju simptome tuberkuloze, metodama kojima se dijagnostifikuje, kao i značaj pravovremenog liječenja tuberkuloze“, rekla je doc. dr Malić.

Pored savjeta, Bijeljinci danas imaju priliku da mjere saturaciju kiseonika koja predstavlja jedan od bitnih parametara za procjenu plućne funkcije, jer su pluća prvi organ koji tuberkuloza zahvata. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...