BIJELJINA: Još uvijek traje potraga za tijelima utopljenika na Savi (foto)

Datum:

Share post:

Bijeljinski ronioci još uvijek vrše pretragu terena na Savi, u reonu Crnjelova, gdje se u subotu u popodnevnim satima prevrnuo čamac u kome su bili Ljubo Mićić (56) i Cviko Simić(56) iz semberskog sela Gradac.

Rajo Knežević, ribolovac koji je sa obale posmatrao čamac u kome su na Savi bili Simić i Mićić, kaže da je dva puta čuo poziv za pomoć.

Rajo Knežević

„ Bili su 200 do 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti u krug. Okrenuo se tri do četiri puta i potonuo. Kao da je penta čamca prevagnula i povukla jednu stranu čamca u dubinu. Ljubo Mićić je bio moj školski drug. Bio je dobar plivač i poznavali smo se više od 30 godina. Radio je u Austriji, ali je često dolazio u rodno selo i u vikendicu na Savi. Bio je dobar plivač. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo“, kaže ribolovac Rajo Knežević.
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je u rodbinskim vezama sa nestalim Ljubom Mićićem, kaže da ronioci pretražuju kompletan tok Save, sve do Rače.

TESTNA REKLAMA

„ Obojica utopljenika su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sam bio u familijarnim, rodbinskim  vezama. Ljubo mi je bio bliži rođak. Koristili su manji čamac, sa velikom pentom. Ne znamo kako se sve to desilo. Moguće da je neko od njih bio slabiji plivač, da je ispao iz čamca i da je ovaj drugi pokušao da ga uvuče u čamac. Pretpostavka je da je penta prevagnula i da je to dovelo do prevrtanja čamca. Ali, to je za sada samo pretpostavka. Pokušavamo da pronađemo čamac i utopljenike. Na dnu riječnog korita ima puno pijeska koji nosi voda, tako da je neophodno pretraživati veliko područje. Imamo i pomoć iz Jamene, u Srbiji, sa čamcem koji posjeduje sonar, tako da nam i oni pomažu u traganju za utopljenicima“, kaže Mićo Mićić.

Zdravko Stevanović, komandir Jedinice za rad i spašavanje na vodi, u sklopu Civilne zaštite Bijeljina  rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini da se Civilna zaštita odmah uključila u pretraživanje terena, ali da je to za sada još uvijek bezuspješno.

Zdravko Stevanović

 „Teren za pretragu je nezgodan. Riječno korito je ravno i pjeskovito, tako da tijela vjerovatno nisu na mjestu potonuća, već su pomjerena nizvodno. Tri ekipe su na terenu i pretražuju savske obale prema Rači. Realno je očekivati da se u roku od 48 sati, pri ovoj temperaturi, tijela pojave na površini vode, ukoliko ne zapnu za rastinje ili panjeve u vodi. Sava je teška za pretragu, jer ima puno zelenih algi u vodi i ronioci imaju vidljivost od dvadesetak centimetara. Pokušavaju pipanjem da pretraže teren, ali, to je kao da traže iglu u plastu sijena“, kaže Stevanović.

Stevanović kaže da se pretraga nastavlja sve dok se utopljenici ne pronađu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...