Na području Semberije, 520 osoba je pod nadzorom.

Registrovano je sedam pacijenata na Covid-19. U bolničkom karantinu nalazi se osam pacijenata, od čega su dva pozitivna, a za ostale se čekaju rezultati. Do sada je testirano 89 osoba, a kućnom karantinu se nalazi 119 pacijenata. 
„Iz gradskog budžeta, biće izdvojeno 70.000 KM za Bolnicu, za nabavku zaštitne opreme koja je veoma bitna i koje nema na našim prostorima. Oprema je za doktore i sve one koji u ovoj situaciji moraju biti zaštićeni. Sada nam je najvažnije da sačuvamo zdravstveni sistem i medicinske radnike. Do sada smo iz gradskog budžeta za Bolnicu obezbijedili 50 dušeka i posteljina. Konzorcijum TRB-a, Crvenog krsta i Grada Bijeljina je do sada obezbijedio 160.000 – 170.000 KM za nabavku monitora“, rekao je Zamjenik gradonačelnika Grada Bijeljina Predrag Jović. 

Kako je naveo kapaciteti sportske sale OŠ „Vuk Karadžić“ su popunjeni, tako da su bili primorani da kapacitete prošire u zgradi škole. 

„Juče je puštena u rad kvantaška pijaca, a danas je sanitarna inspekcija otišla da provjeri da li se poštuju propisani uslovi. Bitno je da se shvati ozbiljnost situacije i da se poštuju ti uslovi. Danas ćemo dobiti izvještaj da li se poštuju navedene procedure. Komunalna policija je proteklog dana izvršila kontrolu 77 lica i svi su bili u kućnoj izolaciji“, istakao je Jović.

Juče je rođena treća beba u operaciono-karantinskoj sali. Porodila se žena koja je bila u kućnom karantinu. 
„Uzeti su brisevi i majke i bebe i sada čekamo nalaze. Oboje se nalaze u bolničkom karantinu i dobro se osjećaju, bez tegoba. Dobili smo kontrolne rezultate nultog pacijenta, negativni su po drugi put. Možemo da kažemo da su nulti pacijenti i članovi njegove uže porodice negativni na Covid-19 i već mogu napustiti karantin“, rekla je v.d. direktor Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić.

Kako je istakao direktor Doma zdravlja Duško Milovanović, epidemiološka situacija na teritoriji Semberiji je stabilna. Pod nadzorom imaju novih deset osoba. 

„U karantinu na graničnom prelazu „Rača“ imamo šest lica koja su u procesu obrade, trenutno bez tegoba. U karantinu u Domu učenika, takođe, šest osoba, svi bez tegoba. Nulti pacijent koji se nalazi u karantinu je testiran i negativan je, tako da će, vjerovatno, danas u toku dana izaći iz karantina. Majka koja je bila u kućnom karantinu, kao i njena djeca su negativni. U karantinu u sportskoj sali OŠ „Vuk Karadžić“ jutros imamo 50 lica. Sva lica u ovom karantinu su bez tegoba i pod stalnim nadzorom“, naveo je Milovanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име