ŠERANIĆ: Još 42 osobe imaju korona virus – NEMA NOVOZARAŽENIH U BIJELJINI

Datum:

Share post:

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 216 uzoraka, prikupljenih u subotu i nedelju, a novi korona virus potvrđen je kod još 42 osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

U Srpskoj je korona virusom ukupno zaraženo 346 osoba, a od posljedica ove bolesti do sada je preminulo 11 osoba.

– Većina novozaraženih dolazi iz porodičnih žarišta, dok je njih deset bilo u kontaktu sa osobom koja je bila pozitivna na korona virus. Njih dvadesetak nije moglo da potvrde na koji način su zaraženi, a njihove kontakte pratimo – kaže Šeranić.

Prema njegovim riječima, 15 osoba je već bilo hospitalizovano u UKC, gdje su čekali nalaze.

Od ukupnog broja novopotvrđenih slučajeva u protekla 24 časa, iz Banjaluke  je 27 osoba, četiri iz Laktaša, tri iz Šipova, dvije iz Mrkonjić Grada, a po jedna iz Kortor Varoša. Čelinca, Kneževa, Ribnika, Prnjavora i Novog Grada.

– Riječ je o 24 muškarca, među kojima je 13 srednje životne dobi, jedan mlađe i pet starije životne dobi, te 18 žena od kojih je 11 srednje životne dobi, dvije mlađe, a deset starij eživotne dobi – kaže Šeranić.

56 osoba se oporavilo

Naglašava da je dobra vijest da se u Srpskoj do sada od korona virusa oporavilo 56 osoba.

– Pod kontrolom je i treće žarište u Banjaluci, što je dobra vijest – ističe Šeranić i dodaje da u RS do sada urađeno ukupno 3.025 testiranja na korona virus.

Od ukupnog broja oporavljenih osoba, 39 je iz Banjaluke, šest iz Laktaša, a po dvije iz Modriče, Kneževa, Srpca, Dervente, Prnjavora, Mrkonjić Grada i Čelinca.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS, na odjelu Covid-19, su 44 osobe sa teškom kliničkom slikom, a na respiratoru je pet osoba.

Na staroj lokaciji klinike za plućne bolesti je 61 osoba sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, a u izolaciji na UKC deset osoba čeka nalaze.

U Srpskoj su pod zdravstvenim nadzorom 7.232 osobe, a iz nadzora je izašlo ukupno 14.417 osoba.

Na graničnim prelazima je zabilježeno smanjenje ulazaka. U karantinu na prelazu u Gradiški trenutno je 13 osoba, u Brodu 15, Šamcu šest, a u Karakaju i Rači tri, odnosno, dvije osobe.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...