Još dvije nove pumpe za kanalizacioni sistem u Bijeljini (foto)

Datum:

Share post:

Nakon što su u martu ove godine nabavljene dvije nove potopne pumpe sa samočistećim radnim kolom i instalirane u naselju Pet jezera, unaprijeđenje sistema kanalisanja otpadnih voda Grada Bijeljina se nastavlja.

Glavna pumpna stanica u kanalizacionom sistemu Grada nalazi se u Ulici Janka Veselinovića (PS1), a služi da prebaci otpadnu fekalnu vodu koja dotiče iz grada na postrojenje za prečišćavanje otpadne vode (PPOV) u Velikoj Obarskoj.

Ova pumpna stanica je izgrađena tokom 2004–2005. godine i do sada nije imala nijednu ozbiljniju rekonstrukciju ni na građevinskom, ni na elektro-mašinskom dijelu.

PROČITAJTE JOŠ: BIJELJINA: Dvije nove potopne pumpe za naselje ”Pet jezera”

https://desavanjaubijeljini.com/bijeljina-dvije-nove-potopne-pumpe-za-naselje-pet-jezera/128584/

Tada ugrađene pumpe su švedskog proizvođača „Flygt“, snage 20 kW, bez samočistećeg radnog kola i zbog toga su se dešavala česta začepljenja i smanjenje količine prepumpane otpadne vode. Ti česti zastoji konstantno su pravili probleme u održavanju fekalnog kanalizacionog sistema.

Nabavkom nove dvije pumpe istog proizvođača, veće snage (24kW) i koje posjeduju samočisteće radno kolo, koje imaju daleko bolje performanse i u snazi i u kapacitetu očekuje se poboljšan rad pumpne stanice, a samim tim i cjelokupnog kanalizacionog sistema grada Bijeljine, rekli su iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...

TRIVIĆ: Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici stavljena etiketa na čitav srpski narod

Saopštenje za javnost Jelene Trivić predsjednice Narodnog fronta prenosimo u cjelosti: Manjinski broj zemalja odlučio je da uradi ono...

REZOLUCIJA: 11. jul Međunarodni dan sjećanja

- Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas rezoluciju o Srebrenici kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom...