BIJELJINA: Dodijeljene nagrade i priznanja najboljim automobilistima BiH

Datum:

Share post:

U Bijeljini su danas dodijeljene nagrade i priznanja najboljim automobilistima Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.
 
Ukupno je nagrađeno oko 160 takmičara, u osam disciplina.
 
Dobitnici zlatnih kaciga su za osvojena prva mjesta u proteklih devet godina, Jasmin Hrnić, Melina Tučić u kartingu i Harun Hadžić, brdske trke.

 
Almir  Bajrić dobio je specijalnu nagradu za doprinos razvoju karting sporta u BiH, dok je Amir Bešlagić osvojio zlatnu plaketu, specijalnu nagradu, za osvojena prva mjesta u plasmanu takmičara u posljednje tri godine. Dobitnici zlatnih plaketa su i dva kluba – Tuzamk Tuzla i Auto-moto klub Street Race Club Sarajevo.

 
Sekretar Sportskog auto-moto saveza BiH Saša Janković kaže da, kada je riječ o brojnosti  i odzivu u određenim dispcipnama, može da postoji zadovoljstvo.
 
“Uvijek može više, ali s obzirom na stanje u našoj državi, možemo reći da je stanje zadovoljavajuće u ovoj oblasti, sa tendencijom blagog širenja, kada govorimo o novim disciplinama i takmičarima”, ističe Janković.
Saša Janković
 
Predsjednik auto-moto karting kluba Optima motorsport iz Bijeljine Mladen Rebrinović, čiji je klub pomogao u organizaciji današnjeg događaja, kaže da je automobilizam u posljednje dvije godine postao malo popularniji u Bijeljini.
Mladen Rebrinović
 
 „Imamo sada disciplinu autokros, koja je veoma popularna kada je riječ o ovoj regiji. U našem klubu imamo 50 aktivnih vozača, koji se takmiče u disciplini autokros. Pored ove discipline, takmičimo se na brdskim kružnim stazama u disciplini autoslalom. Trudimo se da pokrijemo sve discipline“, ističe Rebrinović.
 
Klub iz Bijeljine, koji  postoji od 2013. godine, u posljednje dvije godine, pored nastupa na takmičenjima, bavi se i organizacijom takmičenja.

 
„Prošle godine organizovali smo autokros brdsku trku Lopare, a već dvije godine organizujemo autoslalom Bijeljina. Kada je riječ o organizaciji, jako je kompleksna i zahtjeva dosta vremena, kao i sredstva.  Mi se borimo, koliko možemo, da istrajemo, da autosport u Bijeljini živi i da ga vratimo na mjesto na kojem je nekada bio“, kaže Rebrinović.
 
Današnjoj svečanoj dodjeli nagrada prisustvovalo je više od 200 zvanica iz oblasti auto-moto i karting sporta, te zvanica iz  javnog i kulturnog života.
 
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.co

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

STANIŠIĆ, PDP: Srcem i dušom, a i sa iskrenom radošću, nastavljam da se borim za bolje sutra

Fejsbuk status Miloša Stanišića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH ispred PDP za Izbornu jedinicu 3, prenosimo u cjelosti: "Dragi...

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...