BIJELJINA: Dodijeljena gradska priznanja najistaknutijim volonterima u 2020. godini

Datum:

Share post:

Povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, Gradska uprava je danas, desetu godinu zaredom, uručila priznanja najistaknutijim volonterima. Od ukupno dvanaest prijava, deset volontera je izabrano, a od njih deset, pet je primilo nagrade, a pet zahvalnice. Nagrade Gradske uprave, primili su Dejana i Dragan Brestovac, Aleksandar Pandurević, Stevica Tešić i Elena Maksimović. Zahvalnice su dobili Danilo Simić, Cvija Mišić, Violeta Mrkaljević, savjet učenika JU Ekonomske škole i UREM „Siguran korak“.

„Nagrađeni volonteri su uglavnom volonteri koji su radili na poziv kol centra. Kada je počela pandemija, Grad je osnovao kol centar koji je pomagao licima koja su bila posebna kategorija ili zaraženi, pa nisu mogli sami sebi da pruže neku uslugu. Tada je bilo prijavljeno oko 80 volontera, a samo par njih je ostalo do posljednjeg dana sa nama i pokazalo svoju humanost i dobročinstvo na djelu, tako da smo njih svrstali u pet najboljih. Nećemo da umanjimo značaj ni drugih volontera, oni su bili volonteri na svojim zadacima u nekim drugim oblastima u okviru drugih organizacija“, rekla je Ljubica Mlađenović, šef Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu.

Stevica Tešić, profesor razredne nastave i student mastera, volonter gradskog kol centra, istakao je da se rado odazvao pozivu Gradske uprave i Civilne zaštite da u teškom trenutku pomogne svojim sugrađanima.

Aleksandar Pandurević, još jedan od nagrađenih volontera, smatra da je ova vrsta volonterizma bila njegova obaveza, dužnost, ali i čast kao građanina Bijeljine – da u doba pandemije pomogne svojim sugrađanima.

„Nije prvi put da volontiram i uvijek ću se rado odazivati ovakvim akcijama. Smatram ovo lijepim gestom svih nas koji smo bili tu da pomognemo. Prvi put sam volontirao tokom poplava 2014. godine, kada sam takođe bio angažovan od strane Gradske uprave i Civilne zaštite“, rekao je Pandurević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

„Gospođa Milihbrot“ 21. maja u Centru za kulturu „Semberija“

Diva filmskog i pozorišnog glumišta Gorica Popović gostovaće 21. maja u Bijeljini sa komedijom “Gospođa Milihbrot” (Branislav Nušić)...

Godišnji koncert KUD-a „Ravno polje“ 12. maja

Kulturno umjetničko društvo "Ravno polje" poziva sve prijatelje, poštovaoce njihovog rada, kulture i tradicije na njihov Godišnji koncert. "Biće nam...

OBRAČUN VODNIH NAKNADA U 2023. GODINI: U Budžet prikupljeno 21.413.658,21 KM

Javna ustanova „Vode Srpske“ u toku 2023. godine izdala je obveznicima 528 rješenja o obračunu posebnih vodnih naknada. U...

Gram prevencije je duplo značajniji od kilograma liječenja – Na vrijeme se obratite Centru za promociju i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina (video)

U februaru  tekuće godine u sklopu Doma zdravlja Bijeljina osnovan je Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti...