Atletski klub „Atletik“ iz Bijeljine fantastičan i na atletskoj stazi i u kros trčanju

Datum:

Share post:

Proteklog vikenda atletičari iz AK „Atletik“ Bijeljina su ponovo pokazali da su najbolji ambasadori Grada Bijeljina. Njihovi nastupi na bilo kom takmičenju i u bilo kojoj atletskoj disciplini budu nagradjeni medaljama i to najčešće onim najsjajnijim, zlatnim. Dva izuzetno teška takmičenja su iza njih, a nagrade za postignuti uspjeh su pet zlatnih i jedna bronzana medalja.

U subotu, u Zenici na Atletskom mitingu za mlađe kategorije Ema Kovač osvaja zlatnu medalju u disciplini 600m sa novim ličnim rekordom 1.39.57 a njen mlađi brat Pavle, član bacačke ekipe našeg kluba u disciplinama vorteks i kugla osvaja dvije zlatne medalje.

Nedjelja je bila rezervisana za Pojedinačno prvenstvo RS u krosu, gdje su nastupili sa četiri takmičara u različitim uzrasnim kategorijama i osvojili tri medalje. Ponovo Ema Kovač, fenomenalna djevojčica, ovaj put je disciplina 1.000 m, ali zlato nije izostalo. Odbranila je titulu Prvaka RS u kros trčanju.

Dragan Senić, pionir, prvi put nastupa za „Atletik“ iz Bijeljine u disciplini 2.000 m i osvaja zlatnu medalju i titulu Prvak RS za 2022. godinu.

Pavle Ilić, najmlađi učesnik se okitio bronzanom medaljom u kategoriji cicibani 600 m.

„Moramo spomenuti i Luku Pajkića koji je član našeg skakačkog tima, ali je ipak uzeo učešće u trci na 2.000 m i ušao šesti kroz cilj. Uspjeh kluba je veliki ako uzmemo u obzir da su naši atletičari bili bolji od klubova koji se tradicionalno bave ovom disciplinom. Ponosni smo na ostvareni rezultat, idemo dalje u nove pobjede“, poručili su iz AK „Atletik“ Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...

OTVOREN POZIV NA RAT: Bošnjačke organizacije ponovo zveckaju oružjem

Saopštenje organizacije “Bosansko-bošnjačko narodno vijeće” u kojem je bošnjački narod pozvan “na samoorganizovanje” i u kojem je istaknuto...

Identifikovano lice koje je pokidalo tablicu sa privatnog vozila gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića

Sinoć (četvrtak, 25. april 2024.) u poznatom bijeljinslom salonu je bila organizovana proslava povodom odlaska u penziju jednog...

U Bijeljini održana prezentacija projekta „Zdrave zajednice u BiH“ (foto)

U prostorijama Gradske uprave grada Bijeljina danas je održana prezentacija projekta "Zdrave zajednice u BiH" koji uz finansijsku...