ŠAROVIĆ SDS: Petrovdan dočekujemo snažni i sa velikim ambicijama za izbore

Datum:

Share post:

Srpska demokratska stranka ovih dana slavi 32 godine od osnivanja i sa ponosom naglašavam da je prvo osnovana SDS a nakon toga je stvorena Republika Srpska. Jedna generacija hrabrih, nepotkupljivih i odvažnih bila je na mjestu kada se stvarala istorija i u tome je nezamjenjiva uloga našeg SDS-a, čiju ulogu treba da poštuju i cijene svi u ovoj zemlji, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.
 
„Dan naše stranke proslavićemo ove godine širom Republike Srpske, sa našim osnivačima ali i sa novom generacijom mladih ljudi, našim prijateljima i partnerima, odajući počast stvraocima ali i šaljući jasnu poruku da je današnji SDS u predvečerje opštih izbora, u potpunosti spreman i odlučan da ponovo preuzme odgovornost za budućnost Republike Srpske i njenih građana. U takvom ambijentu i takvoj atmosferi proteći će i svečano obilježavanje slave i dana Srpske demokratske stranke, na centralnoj proslavi u Banja Luci“, poručio je predsjednik SDS.
 
Govoreći od predstojećim izborima, Šarović je kazao da će SDS i on kao kandidat zajedno sa koalicionim partnerima, već od jeseni dramatično mijenjati na bolje, od poreske politike koja mora i biće stimulativna za biznis ali i brzih i fundamentalnih promjena u oblasti reforme poljoprivrede, energetike, korištenja prirodnih resursa, podsticaja, politike za ulaganja i paralelnih bržih i snažnijih iskoraka u razvoju infrastrukture.
 
„Kao nikada do sada primjetna je je velika razlika u politikama aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, oličene u SNSD-u i njenim kandidatima za predjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH. Te razlike Jelena Trivić i ja učinićemo još jasnijim i važnijim kako bi naši građani bolje uočili kuda nas vodi vlast a šta se sa druge strane može očekivati od opozicije i njenih kandidata“, poruka je Šarovića.
 
On je poručio da je vlast bez bilo kakve ideje da Repubilku Srpsku učine uspješnom zemljom ali su nam zato nakon 16 godina vlasti ostavili u naslijeđe siromašnu Republiku Srpsku, sa čak 200 000 mladih ljudi manje u njoj, nezabilježenu krizu istorijskih razmjera, finasijsku i svaku drugu izolaciju od svih relevantnih međunarodnih faktora.
 
„Republika Srpska je sa ovom i ovakvom vlašću dobila ozbiljne finansijske sankcije koje već osjeća i cijeli narod. Ovakva vlast je pomogla oživljavanju i davanju pune snage OHR-u a krivac je i za poražavajuću ali zvaničnu činjenicu da živimo u zemlji u kojoj je, po svim relavntnim pokazateljima korupcija, posebno javna, najveća u Evropi. Opozicija i mi kao kandidati imamo jasnu  viziju i realan plan zaustavljanja priopadanja Republike Srpske i njenog oporavka prije svega, ubrzanog razvoja i životne perspektive svakog njenog čovjeka. Mi smo potpuno jasni u opredjeljenju, sposobni i odlučni da obezbjedimo i svima ponudimo  mir i stabilnost kao preduslov svakog napretka“, zaključio je predsjednik SDS.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan PREMINUO Mirza Delibašić

Na današnji dan 2001. godine napustio nas je jedan od najboljih košarkaša ibsportista, Mirza Delibašić. Delibašić je preminuo 2001....

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...