ANDRIJA ACO-ALEK OSTOJIĆ: Legenda FK ’’Proleter’’ iz Dvorova (foto)

Datum:

Share post:

Dovoljno je bilo samo reći “ACO” ili “ALEK”, svi su odmah znali da je to legendarni fudbaler, majstor fudbala, za većinu ljubitelja fudbala u Semberiji i šire, najbolji igrač Dvorova svih vremena. Možada je to i legenda!

Andrija je jedan od trojice braće fudbalera (Andrija, Dragorad i Duško) najstariji i najduže je igrao u FK ”Proleter” Dvorovi. Svoju karijeru je gradio dugo i igrao u mnogim klubovima bivše SFRJ, od FK ”Proleter” Dvorovi do FK ”Iskra”Barič (Srbija), FK ”Srem” Sremska Mitrovica (Srbija) , FK ”Radnik” Bijeljina, FK ”Jedinstvo” Brčko. Ali, uvjek se vraćao u svoje Dvorove i to uglavnom onda kada je škripalo i kada su pozivi iz Dvorova bili za upomoć a on uvjek spreman da pomogne.

Uživao je veliki ugled u selu i Semberiji, bio poštovan i voljen od navijača koji su uživali u njegovim majstorijama. Godinama je bio nezamjenjiva karika što kao igrač što kao trener i bio je autoritet.

TESTNA REKLAMA

Član jedne od najsjajnih generacija kluba koja se plasirala u 3.ligu SFRJ, igrač i trener kluba kada smo se plasirali u Regionalnu ligu BiH Sjever, akter mnogih važnih i značajnih utakmica u istoriji FK ”Proleter” iz Dvorova. Igrač, kapiten, trener.

Jedna neuobičajena ali istinita anegdota koja je pomalo smješna ali dokazuje njegovu veličinu i poštovanje njega kao pojedinca.

Krenulo se na utakmicu u jutarnjim satima. Autobus je pun igrača i pubnlike koja prati dvorovljane. Nedostaje Aco.Vođa puta šalje dijete do njegove kuće da ga pozove. Dijete se vraća i kaže: ”Sada će Aco, majka mu peče uštipke da doručkuje.” Čekamo svi deset miuta i on se pojavljuje, ulazi u autobus, krećemo. Niko ne prigovara niti komentariše njegovo kašnjena, a ni on razloge kašnjenja.

Aco se čeka. Aco treba…

Profesor književnosti, boem, lijepe su noći sa njim u kafani kada u zanosu recituje Jesenjina, Puškina, Antića i druge pjesnike.

Njegovim stopama je išao i njegov sin Aleksandar Saša.

Nažalost Andrija Aco Ostojić je tragično izgubio život 1993. godine i sahranjen je na groblju u Dvorovima. Na njegovom spomeniku su četiri kamene lopte..

Za svoje zasluge fudbalu u Dvorovima  1999. godine je posthumno odlikovan i nosilac je “Zlatne plakete FK”Proleter” Dvorovi. Zaslužan za stvaranje istorije FK ”Proleter” Dvorovi.

                                                                                                                                                     Piše: Vladan Simeunović

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Đokovićeve sljedeće mete i brojke koje bi ga učinile besmrtnim

Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena i ta rečenica već sada može da se izgovori bez ikakve...

BIJELJINA: KMF Radnik MD Shop srušio lidera

U susretu dvije prvoplasirane ekipe U-19 Premijer lige BiH, grupa Sjever, u Velikoj Brijesnici domaća ekipa FK Doboj...

SANKCIJE SRPSKOJ: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez

Stižu sankcije Srpskoj: Šmit najavio reakciju na Dodikov potez Kristijan Šmit, kojeg Republike Srpska ne priznaje za visokog predstavnika...

BIJELJINSKOJ BOLNICI „SVETI VRAČEVI“ PRIZNANJE OPŠTINE PELAGIĆEVO (foto)

Na svečanoj akademiji povodom 30 godina od osnivanja opštine Pelagićevo, JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina dobitnik je priznanja...