Nijemci dokapitalizuju Pavlović banku

Datum:

Share post:

Zbog zainteresovanosti njemačkih investitora Pavlović International Banka produžila je do 17. decembra rok za upis i uplatu akcija.

“Pavlović banka je donijela odluku o produženju roka 18. emisije običnih redovnih akcija do 17. decembra 2018. godine, da bi se u produženom roku upješno sproveo upis i uplata akcija od strane budućeg investitora“.
 
Dodali su da je u toku procedura kod Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV) RS koja se odnosi na produženje roka iz ove emisije u skladu sa izmijenjenim prospektom.

“Kupovina akcija osamnaeste emisije planirana je od strane njemačkih investitora koji su preduzeli aktivnosti u cilju uspješnog okončanja emisije“, potvrdili su u Pavlović banci.

Javni poziv za upis i uplatu običnih redovnih akcija javnom ponudom, u vrijednosti od sedam miliona KM, Pavlović banka raspisala je 25. oktobra, a nakon što postojeći akcionari banke nisu u roku od 15 dana dokapitalizovali banku, to je omogućeno ostalim zainteresovanim investitorima. Taj rok je isticao danas, a banka je u petak odlučila da ga produži za još 14 dana.

“Rok za upis i uplatu akcija 18. emisije počinje 16-og dana od dana objavljivanja javnog poziva i traje 37 dana“, navedeno je odluci o drugim izmjenama odluke o 18. emisiji akcija Pavlović banke.
 
U banci su naveli da je cilj emisije akcija “povećanje kapitala, realizacija strateškog plana banke, jačanje konkurentske pozicije banke na lokalnom tržištu, jačanje kapitalne adekvatnosti i širenje i diverzifikacija izvora finasiranja“.
 
Pavlović banka je još u avgustu planirala dvije emisije akcija od po sedam miliona, da bi u oktobru Nadzorni odbor povukao jednu emisiju.

Prema finansijskom izvještaju gubitak banke u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 2,74 miliona KM.
Ova banka u većinskom vlasništvu je porodice biznismena Slobodana Pavlovića i njegove kompanije “Slobomir“.

Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EVROVIZIJA: Teja Dora prošetala sa srpskom zastavom (foto)

Počelo je veliko finale 68. Pjesme Evrovizije a predstavnici država koje učestvuju u finalu defilovali su velikom scenom...

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ Bijeljina domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika (foto)

JU Gimnazija ,,Filip Višnjić" Bijeljina danas je bila domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika za učenike drugih razreda...

IO FS RS: Izbori na Vidovdan – Vici Zeljkoviću novi četvorogodišnji mandat

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske koja je održana danas donesena je odluka da se izbori...

Gradonačelnik Bijeljine potpisao ugovor o izgradnji prve faze sportske dvorane u okviru kompleksa Gradskog stadiona (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je sa predstavnikom DOO „Grupa Fortis“ iz Banjaluke koja je zajednički nosilac ponude sa...