BIJELJINA: Koncertom SPD „Srbadija“ i Kamernog orkestra „Amorozo“ iz Leskovca otvoren 23. Horski festival „Majske muzičke svečanosti“ (foto)

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović otvorio je 23. Horski festival „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini.

-Koncertom Srpskog pjevačkog društva /SPD/ „Srbadija“ i Kamernog orkestra „Amorozo“ iz Leskovca, u Bijeljini je sinoć otvoren 23. Horski festival „Majske muzičke svečanosti“, a meni je pripala čast da otvorim ovaj prestižni festival, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Danas je prvi takmičarski dan, a festival je okupio 40 ansambala iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

U Bijeljini je prava festivalska atmosfera, a do nedjelje, 12. maja, u gradu će boraviti više od 1.500 horskih pjevača, dirigenata, profesora muzike ali i zaljubljenika u horsko pjevanje.

-Ideja o pokretanju međunaradnog horskog festivala potekla je od dirigenta SPD „Srbadija“ naše profesorke Desanke Trakilović, koja je umjetnički direktor festivala. Izvršni organizator je „Srbadija“ koja je svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama uspjela da privuče renomirane horove i najuglednije dirigente iz svijeta horske muzike, podsjeća Petrović.

Hor „Srbadija“ je visokorangiran na svjetskoj listi horova i najbolji u regionu, a ponos naše Bijeljine i cijele Republike Srpske.

Petrović ističe da su „Majske muzičke svečanosti“ u protekle 22 godine okupile više od 750 horova i 42.000 horskih pjevača, te da vjeruje da će ove godine biti oboreni svi prošlogodišnji rekordi.

-Sugrađane pozivam da obavezno posjete “Majske muzičke svečanosti” kako bi uživali u najljepšoj umjetnosti i bili dio prelijepe kulturne manifestacije našeg grada, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK: „Kukavički čin opozicije“

SNSD se odazvao pozivu na današnji sastanak, jer je zainteresovan za sudbinu Republike Srpske. Rekao je to lider SNSD...

Snažno nevrijeme pogodilo dijelove BiH

Snažno nevrijeme praćeno grmljavinom, jakim vjetrom i gradom pogodilo je okolinu Mrkonjić Grada, Kneževa, Bugojna i Viteza. Prema najavama,...

Upis na fakultet ili srednju školu, jedna od najvažniji odluka u životu: Prema istraživanju, ovo su najtraženija zanimanja u BiH

Federalni zavod za zapošljavanje želi podsjetiti na rezultate istraživanja tržišta rada 2023/2024, koje je realizovano tokom septembra i...

Proteklog vikenda održan fudbalski turnir za mlađe kategorije „Trofej SK Bambi Tuzla 2024.“ (foto)

Tuzla je za vikend bila domaćin međunarodnog fudbalskog turnira za mlađe kategorije "Trofej SK Bambi Tuzla 2024." Sport-klub "Bambi"...