Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović otvorio je 23. Horski festival „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini.

-Koncertom Srpskog pjevačkog društva /SPD/ „Srbadija“ i Kamernog orkestra „Amorozo“ iz Leskovca, u Bijeljini je sinoć otvoren 23. Horski festival „Majske muzičke svečanosti“, a meni je pripala čast da otvorim ovaj prestižni festival, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Danas je prvi takmičarski dan, a festival je okupio 40 ansambala iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

U Bijeljini je prava festivalska atmosfera, a do nedjelje, 12. maja, u gradu će boraviti više od 1.500 horskih pjevača, dirigenata, profesora muzike ali i zaljubljenika u horsko pjevanje.

-Ideja o pokretanju međunaradnog horskog festivala potekla je od dirigenta SPD „Srbadija“ naše profesorke Desanke Trakilović, koja je umjetnički direktor festivala. Izvršni organizator je „Srbadija“ koja je svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama uspjela da privuče renomirane horove i najuglednije dirigente iz svijeta horske muzike, podsjeća Petrović.

Hor „Srbadija“ je visokorangiran na svjetskoj listi horova i najbolji u regionu, a ponos naše Bijeljine i cijele Republike Srpske.

Petrović ističe da su „Majske muzičke svečanosti“ u protekle 22 godine okupile više od 750 horova i 42.000 horskih pjevača, te da vjeruje da će ove godine biti oboreni svi prošlogodišnji rekordi.

-Sugrađane pozivam da obavezno posjete “Majske muzičke svečanosti” kako bi uživali u najljepšoj umjetnosti i bili dio prelijepe kulturne manifestacije našeg grada, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име