Nijemci dokapitalizuju Pavlović banku

Datum:

Share post:

Zbog zainteresovanosti njemačkih investitora Pavlović International Banka produžila je do 17. decembra rok za upis i uplatu akcija.

“Pavlović banka je donijela odluku o produženju roka 18. emisije običnih redovnih akcija do 17. decembra 2018. godine, da bi se u produženom roku upješno sproveo upis i uplata akcija od strane budućeg investitora“.
 
Dodali su da je u toku procedura kod Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV) RS koja se odnosi na produženje roka iz ove emisije u skladu sa izmijenjenim prospektom.

“Kupovina akcija osamnaeste emisije planirana je od strane njemačkih investitora koji su preduzeli aktivnosti u cilju uspješnog okončanja emisije“, potvrdili su u Pavlović banci.

Javni poziv za upis i uplatu običnih redovnih akcija javnom ponudom, u vrijednosti od sedam miliona KM, Pavlović banka raspisala je 25. oktobra, a nakon što postojeći akcionari banke nisu u roku od 15 dana dokapitalizovali banku, to je omogućeno ostalim zainteresovanim investitorima. Taj rok je isticao danas, a banka je u petak odlučila da ga produži za još 14 dana.

“Rok za upis i uplatu akcija 18. emisije počinje 16-og dana od dana objavljivanja javnog poziva i traje 37 dana“, navedeno je odluci o drugim izmjenama odluke o 18. emisiji akcija Pavlović banke.
 
U banci su naveli da je cilj emisije akcija “povećanje kapitala, realizacija strateškog plana banke, jačanje konkurentske pozicije banke na lokalnom tržištu, jačanje kapitalne adekvatnosti i širenje i diverzifikacija izvora finasiranja“.
 
Pavlović banka je još u avgustu planirala dvije emisije akcija od po sedam miliona, da bi u oktobru Nadzorni odbor povukao jednu emisiju.

Prema finansijskom izvještaju gubitak banke u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 2,74 miliona KM.
Ova banka u većinskom vlasništvu je porodice biznismena Slobodana Pavlovića i njegove kompanije “Slobomir“.

Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini otvoren Simpozijum Udruženja urologa Srbije – Urgentna stanja u urologiji (foto, video)

Udruženje Urologa Srbije večeras je u Etno selu "Stanišići" u Bijeljini otvorilo simpozijum, koji će biti održan od...

MILAN DAKIĆ, direktor Puteva Srpske DOBITNIK PRIZNANJA “Kapetan Miša Anastasijević”

Pod sloganom “Otadžbina se brani stvaralaštvom”, u Privrednoj komori Republike Srpske održana je promocija projekta “Put ka vrhu”,...

Potresna poruka na spomen-ploči u Zagrebu za brutalno ubijenu srpsku porodicu Zec 1991.

Na zagrebačkom Sljemenu sinoć je otkrivena spomen-ploča i održana komemoracija za porodicu Zec koja je ubijena prije 32...

Članovi Omladinskog kruga MIZ Tuzla posjetili Bijeljinu (foto)

U nedjelju, 03. decembra 2023. godine, članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Tuzla na čelu sa predsjednikom Edinom...