JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ Bijeljina danas je bila domaćin Republičkog takmičenja iz srpskog jezika za učenike drugih razreda srednjih škola, na kojem je učestvovalo 13 takmičara iz 10 gradova Republike Srpske.

-Učesnici takmičenja pokazali su zavidan nivo znanja iz srpskog jezika. Najbolji među najboljih trinaest bio je naš učenik Andrej Stevanović sa osvojenih 88 poena. Odlično znanje i osvojenih 80 poena za našu učenicu Jovanu Benović i osvojeno 4. mjesto. Nakon takmičarskog dijela učesnici su imali priliku da uživaju u prigodnom programu o jeziku koji su pripremili učenici naše škole sa profesoricom Milenom Đokić, rekla je direktor JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ Bijeljina Olivera Stevanović.

Stevanovićeva ističe da je u ime Republičkog pedagoškog zavoda Dubravka Nikolić, uručila JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ zahvalnicu za pomoć u organizaciji i sprovođenju takmičenja.

 

Olivera Stevanović je takođe uputila iskrene čestitke za osvojeno prvo mjesto Andreju, Jovani na sjajnom četvrom, kao i njihovoj mentorki profesorici srpskog jezika Mileni Đokić.

-Zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja, njihovim mentorima, našim gimnazijalcima, učenicima trećeg razreda na divnom programu, kao i kolegama koji su dali doprinos u organizaciji takmičenja. Bio je ovo još jedan u nizu praznika srpskog jezika, zaključila je direktor JU Gimnazija ,,Filip Višnjić“ Bijeljina Olivera Stevanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име