IO FS RS: Izbori na Vidovdan – Vici Zeljkoviću novi četvorogodišnji mandat

Datum:

Share post:

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske koja je održana danas donesena je odluka da se izbori na nivou FSRS održe na Vidovdan, 28. juna. Tada će aktuelni predsjednik Vico Zeljković da dobije drugi četverogodišnji mandat.

Pored izbora predsjednika biće imenovana i novi Izvršni odbor FSRS, kao i predstavnici Saveza u zajedničkim tijelima i organima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovini. Ovi izbori biće organizovani početkom 2025. godine.

Aktuelnom predsjedniku Fudbalskog saveza Republike Srpske, Vici Zeljkoviću, šest područnih saveza su, u prethodnom periodu, iskazali jednoglasnu podršku da nastavi vođenje ove organizacije, a preostalo je još da 10. maja (17 časova) Područni fudbalski savez Prijedor, kao posljednji, organizuje izbore na svom nivou i pruži podršku aktuelnom predsjedniku.

Hvala svima do sada koji su mi ukazali povjerenje i iskazali želju da nastavim da radim i vodim Savez s predsjedničke funkcije. Ovo je za mene velika obaveza, ali i motiv da u narednom periodu budemo još bolji, organizovaniji i efikasniji i nastavimo niz započetih projekata, kao i da pokrenemo nove. Pred nama je vrijeme velikih izazova i iskušenja – istakao je predsjednik Vico Zeljković.

Na sjednici Izvršnog odbora FSRS razmatran je, i usvojen, izvještaj o ostvarenju budžeta za 2023. godinu, kao i plan za 2024. godinu. Takođe, usvojen je finansijski izvještaj sa pozitivnim mišljenjem nezavisnog revizora.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske je razmatrao stanje u saveznom rangu takmičenja. Upućen je prijedlog skupštinskim delegatima da od sezone 2025/26. Prva i dvije grupe Druge lige budu skraćene na po 14 klubova. Trenutno, u prvoligaškoj konkurenciji je 18 timova, a u dvije grupe drugoligaškog karavana (istok i zapad) po 16 ekipa.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas u 16 časova GLASANJE O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Njemačka ima uvodnu riječ, debati u Njujorku prisustvuje i Aleksandar Vučić

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački dio misije BiH...

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...