DODIK: Nacrt zakona o spoljnim poslovima BiH NEĆE BITI USVOJEN U PS BiH

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da srpska strana ima dosta primjedbi na Nacrt zakona o spoljnim poslovima BiH, koji je usvojio Savjet ministara, dodajući da će to sve, uključujući Zakon o Ustavnom sudu BiH, jednom morati da se stavi u „paket“, inače neće imati podršku.

Odgovarajući na pitanje novinara u Banjaluci da li postoje zamke u ovom aktu koji bošnjačke političke snage pokušavaju da provuku, iako je on suprotan Ustavu BiH, Dodik, koji je i lider SNSD, rekao je da se o tome priča i da je riječ o nekoj radnoj verziji u formi nacrta koju treba shvatiti kao inicijativu.

Dodik je juče izjavio da Nacrt zakona o spoljnim poslovima BiH neće biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH, te da u tom pogledu Nacrt ništa ne znači.

Savjet ministara nedavno je utvrdio Nacrt zakona o spoljnim poslovima BiH, uz određene korekcije na sjednici koje će biti ugrađene u zakonski prijedlog prije upućivanja Parlamentarnoj skupštini BiH u redovnu proceduru usvajanja.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...