MIĆIĆ: Cilj nam je da napravimo ambijent da mlade ljude zadržimo

Datum:

Share post:

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i Grad Bijeljina realizovaće brojne projekte koji se odnose na sport i razvoj školskog sporta, odnosno podršku djeci uzrasta od prvog do petog razreda. Predstavnici resornog ministarstva i Grada Bijeljina razgovarali su i o demografskoj obnovi RS a najavljen je i sastanak predstavnika resornog ministarstva i Saveza gradova i opština na kojem će se detaljnije pričati o kvalitnijim mjerama populacione politike.

Ministarka porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović pojasnila je da se djeca školskog uzrasta od prvog do petog razreda moraju više angažovati u sportu, te se mora više raditi na razvoju njihovih motoričkih vještina.

– Ministarstvo je obezbjedilo didaktičnu opremu za 187 škola u RS. Realizacija ovog projekta počinje u oktobru – najavila je resorna ministarka.

Ona je podsjetila da se u Bijeljini, u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta RS i Omladinskog savjeta, održava Treća regionalna konferencija, koja ima za cilj povezivanje mladih ljudi iz RS i Srbije kako bi zajedno aplicirali za sredstva evropskih fondova.

Teme kao što su porodica, omladina i sport su veoma značajne za lokalnu zajednicu, naglasio je bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić.

– Imamo više od 10.500 djece koja se bave različitim sportovima u različitim klubovima. Ponosni smo i na titulu „Grad sporta". Mi za ovu oblast, kroz razne vidove, izdvajamo blizu 2,5 miliona maraka. Imamo i ambiciozne planove za ovu godinu, Pravićemo reflektore, istočnu tribinu i nove svlačionice kako bi stadion Fudbalskog kluba „Radnik" bio u skladu sa UEFA standardima. To bi omogućilo da se u našem gradu odigravaju i važne međunarodne utakmice – najavio je Mićić.

Grad Bijeljina, dodao je on, usvojio je Dokument omladinske politike a u fazi je izrada Akcionog plana.

– Cilj nam je da napravimo ambijent da mlade ljude zadržimo na ovim prostorima. Da zasnivaju porodice, rađaju djecu i imaju ekonomsku stabilnost – naglasio je Mićić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PETROVIĆ: Danas isplata subvencija za đačke karte za srednjoškolce i za osnovce

Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine je saopštio putem svog zvaničnog FB naloga da danas (utorak, 30. april 2024.) počinjeisplata...

DODIK: Najava premijera Crne Gore, Spajića, da će podržati rezoluciju o Srebrenici istorijski katastrofalna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je najava crnogorskog premijera Milojko Spajić da će podržati rezoluciju...

Vulinov povratak! Biće novi potpredsjednik Vlade Srbije

Aleksandar Vulin, osnivač Pokreta socijalista i aktuelni senator Republike Srpske, vraća se u Vladu Republike Srbije u kojoj...

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN: Rusija će ukazati da rezolucija o Srebrenici podriva Ustav BiH i Dejton

Rusija će danas na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj Bosni i Hercegovini vjerovatno kritikovati promovisanje nacrta rezolucije...