Želimir Nešković na tradicionalnoj fijakerijadi i kotlićijadi u Velikoj Obarskoj (foto)

Datum:

Share post:

U VELIKOJ OBARSKOJ KOD BIJELJINE SE UOČI VASKRSA održava tradicionalna manifestacija spremanja ribljeg kotlić uz vožnju po starim srpskim običajima na dobrim konjima i prelijepim fijakerima.

Nagrada „najbolji kotlić s’ ribljom“ čorbom“ ide sa provjerenim ukusom vrsnih kuvara  ekipi iz Apatina i Vest Grupi Bijeljine, proglasio je tradicionalni Semberski žiri u sastavu Milorad Zekić, Zoran Manojlović i Mirko Bilanović.

Milorad Zekić, Zoran Manojlović, Jasmina Abdulahagić direktor TO Bijeljina i Mirko Bilanović

Drugo mjesto je pripalo ekipi i gostima iz Srpca „Mitraković Srbac“ a treće domaćinima ekipi  „Miljevici“ iz  Velike Obarske.

Konji vrani, fijakeri stari, kotlići s ribljom čorbom, sve na jednom mjestu.

Danas popodne u Velikoj Obarskoj, a uoči našeg srpskog najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Aktivisti Mjesne zajednice Velika Obarska, Andrija Spasojević Bendžo, u ime Mjesne boračke organizacije, Borko Simić, predsjednik Konjičkog kluba “Vranac” iz Velike Obarske , organizovali su druženje mještana Velike Obarske i susjednih semberskih sela.

Došli su i gosti iz drugih opština i gradova regiona.

Jedan od tih gostiju je bio i srpski delegat u Domu naroda PS BiH i potpredsjednik SDS Želimir Nešković iz Lopara kome ovo nije prvi put da prisustvuje na tradicionalnoj fijakerijadi i kotlićijadi u Velikoj Obarskoj.

-Danas sam na poziv mojih prijatelja iz Velike Obarske, na moje veliko zadovoljstvo prisustvovao tradicionalnoj fijakerijadi i kotlićijadi, koja se dugi niz godina održava u organizaciji konjičkog kluba „Vranac“, kaže Nešković.

-Ovo je bila lijepa prilika da se vidim sa mojim velikim prijateljima i dragim ljudima iz ovog konjičkog kluba. U zvaničnom dijelu programa obratio sam se prisutnima i poželio da ova manifestacija traje dugo godina, te da svaka sledeća bude uspješnija i masovnija od prethodne, nastavlja Nešković.

Nešković se na kraju zahvalio organizatorima ove manifestacije na gostoprimstvu i uručenoj nagradi za pomoć u organizaciji manifestacije.

-Posebno se zahvaljujem legendarnoj ekipi i redovnim takmičarima „Ledeni“, koji su redovni gosti svih manifestacija i na Majevici i u mojim Loparama, rekao je Želimir Nešković. 

Na ovoj manifestaciji organizovano je i takmičenje u pripremanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša. Sve je u znaku ribe i posnih jela. Takmičili su se vrsni majstori i poznavaoci ribljih specijaliteta.

Nagrada „najbolji kotlić s’ ribljom“ čorbom“ ide sa provjerenim ukusom vrsnih kuvara  ekipi iz Apatina i Vest Grupi Bijeljine, proglasio je tradicionalni Semberski žiri u sastavu Milorad Zekić, Zoran Manojlović i Mirko Bilanović.

Drugo mjesto je pripalo ekipi i gostima iz Srpca „Mitraković Srbac“ a treće domaćinima, ekipi  „Miljevici“ iz  Velike Obarske.

Andrija Spasojević Bendžo, koji je u ime Mjesne boračke organizacije sela Velika Obarska oranizator ove manifestacije podsjeća da je tradicija obilježavanja Vaskrsa u ovom semberskom selu duga decenijama.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

“GECE“ – Igor i Goran Ostojić, vjerni svome FK “Proleter“ Dvorovi (foto)

Igorov i Goranov otac, Zoran Ostojić ''Geca''  potiče iz mlađe generacije i osamdesetih godina prošlog vijeka  je započeo...

BIJELJINA: Proleter iz Dvorova poražen od Gubera

Četvrtom uzastopnom pobjedom fudbaleri Gubera iz Srebrenice napravili su odličan posao, pobjegli su iz zone ispadanja i osigurali...

Vučić stigao u Njujork

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Njujork, gdje će 23. maja prisustvovati sjednici Generalne skupštine UN na...

SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a. Iz SDS-a...