DODIK: Najava premijera Crne Gore, Spajića, da će podržati rezoluciju o Srebrenici istorijski katastrofalna

Datum:

Share post:

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je najava crnogorskog premijera Milojko Spajić da će podržati rezoluciju o Srebrenici moralno, politički i istorijski katastrofalna.

„Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osjećati blizu 40 odsto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi“, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je Milo Đukanović poražen na izborima, ali da je nažalost pobijedila politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori.

„To je večeras potvrdio i premijer Spajić“, napisao je Dodik na društvenoj mreži „X“.

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič objavio je da je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će Crna Gora glasovati za rezoluciju UN-a o Srebrenici, ali da je neće sponzorisati.

Nič koji jei član njemačkog Vijeća za vanjske poslove, imao je priliku da danas razgovara sa Spajićem u Berlinu, prenosi N1.

“Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU , da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Također, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici“, naveo je Nič, prenijela je RTCG.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Usvojen nacrt rezolucije o Srebrenici iako je više glasova protiv i uzdržanih

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je rezoluciju o Srebrenici, iako je više bilo protiv i uzdržanih. Nacrt rezolucije je...

U Bijeljini sutra II Simpozijum o aritmijama

II Simpozijum o aritmijama koga organizuje Udruženje kardiologa Republike Srpske, odžaće se 24.05.do 26.05.2024. godine u Hotelu „Drina“...

ZEKIĆ: U Banji Dvorovi 27. maja III Međunarodna likovna kolonija

U restoranu hotela “Sveti Stefan” u Banji Dvorovi u ponedjeljak, 27. maja 2024. godine u 18.00 časova svečano...

Danas u 17.00 moleban u crkvi Sv. Đorđa – u 17.30 na Trgu u Bijeljini prisluživanje svijeća i odavanje počasti palim srpskim junacima –...

Moleban u 17.00 časova u crkvi Sv. Đorđa u Bijeljini a u 17.30 časova prisluživanje svijeća i odavanje...