GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine da formira Komisiju radi utvrđivanja štete u poplavljenim područjima MZ Janja (foto)

Datum:

Share post:

Proteklih dana poplavljeni su bili pojedini dijelovi MZ Janja kod Bijeljine, a tim povodom se na svom FB nalogu oglasio potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornik SDA mustafa Gradaščević te njegov post prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo da su proteklih dana poplavljeni dijelovi Janje i Semberije koji gravitiraju rijeci Drini. Do momenta kada pišem ove riječi, voda se dobrim dijelom povukla u svoje korito s tim da se zadržala u staračama, udolinama, njivama, kanalima…

Odmah sutra ću zatražiti od Gradske uprave, gradonačelnika i resornih odjeljenja, a posebno Odjeljenja za poljoprivredu da se formiraju komisije koje će obići poplavljena područja i popisati štetu koja je načinjena. A šteta nije mala. Najveća šteta je načinjena na poljoprivrednim kulturama, poljoprivrednim objektima, stočnoj hrani. Ne treba izostaviti i štete na ostalim objektima i materijalnim dobrima.

Danas sam se čuo sa nekoliko poljoprivrednika koji su pretrpili štete od visokog nivoa Drine. Kod jednog od njih, drinska voda je ušla u plastenike u kojima je bio mladi luk, špinat i salata – poljoprivredne kulture koje su za koji dan trebale biti plasirane na tržište.

Kod drugog je poplavljeno oko tri dunuma luka na otvorenom i pšenica.

Treći je pak, ostao bez stočne hrane – silaže jer je bila nekoliko dana u vodi.

Kod četvrtog je u pitaju oko osam dunuma zasađenih jagodom koje su i danas u vodi, i pitanje šta će sa njih biti kada se voda povuče.

Ovakvih primjera je na desetine u Janji.

Kao odbornik i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina tražim i zahtijevam od gradonačelnika Grada Bijeljina da koliko sutra dadne nalog i oformi komisije za evidentiranje i procjenu šteta nastalih usljed poplave rijeke Drine.

Nakon što se izvrši evidentiranje i procjena nastale štete, tražim i zahtjevam isto tako od gradonačelnika Grada Bijeljina da, u skladu sa budžetskim mogućnostima izvrši obeštećenje i pomoć poplavljenima.

Nadam se da će gradonačelnik imati sluha i što prije reagovati po ovom zahtjevu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...