ŠAROVIĆ: Dodiku se žuri da zagospodari BiH, opozicija se pokazala amaterima

Datum:

Share post:

– Miloradu Dodiku se žuri da zagospodari političkom scenom i postane nezaobilazan faktor, rekao je bivši predsjednik SDS-a Mirko Šarović za O kanal. Govoreći o opoziciji u Republici Srpskoj, Šarović je rekao da su slabo odigrali oko izbora delegata u Dom naroda Parlamenta BiH i da su se pokazali kao amateri u ovom procesu.

– Miloradu Dodiku se žuri da zagospodari političkom scenom i postane nezaobilazan faktor, rekao je bivši predsjednik SDS-a Mirko Šarović za O kanal.

Ako neko misli, kaže Šarović, da će se nešto promijeniti u Savjetu ministara – neće.

„Biće isto kao i prije četiri godine, jer političkim akterima nije cilj boljitak, nego forsiranje svoje politike, naveo je Šarović.

TESTNA REKLAMA

– Ovo je jedno od najbržih formiranja izvršne vlasti ako se realizuje scenario, pa već u srijedu  budemo imali Parlament kako se najavljuje, kaže Šarović, ističući da se očigledno svima žuri,  šestorki, da bi na neki način preuzeli tu odgovornost i ušli u Savjet ministara.

“Dodiku prije svega –  da kapitalizuje ta četiri delegata u Domu naroda i da bi mogao po starom da diktira tempo i zagospodari političkom scenom i postane nezaobilazan faktor. Što više vrijeme prolazi, stvaraju se neke prilike, u kojima nezadovoljstvo što se uopšte sa njim ide u vlast jača. Onog trenutka kada uđe u Savjet ministara, svi su nezamjenjivi. To je ključno”, rekao je Šarović.

Šarović vjeruje da će, nakon što je SNSD iz Istočnog Sarajeva potvrdio da je protiv imenovanja Nenada Nešića za ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH, pasti tiho pomirenje, jer je pritisak ogroman.

“Autoritet Dodikov je toliki da oni neće moći da se suprotstave tome… Vjerujem na tiho pomirenje koje će se završiti trgovinom unutar SNSD-a”, jasan je Šarović.

Komentarišući poruke koje se mogu čuti u javnosti da se Dodikova politika ipak malo promijenila, Šarović je kategoričan –  nije.

“Politika u kojoj možeš da radiš šta god hoćeš, u kojoj možeš da otimaš, kradeš, da pričaš o stvarima o kojima ne bi mogao da pričaš – ti pričaš i prodobijaš javnost, koristiš javne resurse. Igraš se i zezaš sa partnerima iz Federacije, igraš se sa OHR-om, Evropljanima, Amerikancima…” Zašto bi  neko napuštao politiku u kojoj može bez sankcija da radi šta hoće, konstatovao je Šarović za O kanal.

Govoreći o opoziciji u Republici Srpskoj, Šarović je rekao da su slabo odigrali oko izbora delegata u Dom naroda Parlamenta BiH i da su se pokazali kao amateri u ovom procesu.

„Dodik je to završio na svoj način. A to nije u skladu sa pravilima igre nego na drugačiji način i on je to znao i našao aktere sa kojima je taj dio posla odradio. Ali opozicija nije dovoljno bila koordinisana i ispala je amater u tom poslu i bila je nespremna”; kaže Šarović.

On naglašava da ovo ne govori u ime SDS-a, nego je to njegov lični stsav.

Prema njegovim riječima, SDS je postala stranka koja ne treba nikom i to je loše.

„U ova dva tri mjeseca moram priznati nismo dobili ništa, sve djeluje mlitavo i nespremno, nema te energije koju su ljudi očekivali prije dva mjeseca kada su izvršene promjene u vrhu SDS-a“, kazao je Šarović, dodajući da je sada lošije u toj stranci nego je bilo prije izbora.

Dodaje da je SDS imao nekoliko propusta u posljednje vrijeme, jer nije uspio da bude dio rješenja oko dva delegata u Domu naroda, a time i oko formiranja novog Savjeta ministara BiH.

„Loše i nezainteresovano su se ponašali oko formiranja Savjeta ministara BiH.Mi smo trebali da budemo predvodnici, imali bismo ulaznicu da postanemo nezaobilazan faktor u kreiranju vlasti posebno na državnom nivou”, kazao je bivši predsjednik SDS-a.

Za njega je loše i što SDS nema kandidate za načelnike u Zvorniku i Bratuncu.
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...