GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine da formira Komisiju radi utvrđivanja štete u poplavljenim područjima MZ Janja (foto)

Datum:

Share post:

Proteklih dana poplavljeni su bili pojedini dijelovi MZ Janja kod Bijeljine, a tim povodom se na svom FB nalogu oglasio potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornik SDA mustafa Gradaščević te njegov post prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo da su proteklih dana poplavljeni dijelovi Janje i Semberije koji gravitiraju rijeci Drini. Do momenta kada pišem ove riječi, voda se dobrim dijelom povukla u svoje korito s tim da se zadržala u staračama, udolinama, njivama, kanalima…

Odmah sutra ću zatražiti od Gradske uprave, gradonačelnika i resornih odjeljenja, a posebno Odjeljenja za poljoprivredu da se formiraju komisije koje će obići poplavljena područja i popisati štetu koja je načinjena. A šteta nije mala. Najveća šteta je načinjena na poljoprivrednim kulturama, poljoprivrednim objektima, stočnoj hrani. Ne treba izostaviti i štete na ostalim objektima i materijalnim dobrima.

TESTNA REKLAMA

Danas sam se čuo sa nekoliko poljoprivrednika koji su pretrpili štete od visokog nivoa Drine. Kod jednog od njih, drinska voda je ušla u plastenike u kojima je bio mladi luk, špinat i salata – poljoprivredne kulture koje su za koji dan trebale biti plasirane na tržište.

Kod drugog je poplavljeno oko tri dunuma luka na otvorenom i pšenica.

Treći je pak, ostao bez stočne hrane – silaže jer je bila nekoliko dana u vodi.

Kod četvrtog je u pitaju oko osam dunuma zasađenih jagodom koje su i danas u vodi, i pitanje šta će sa njih biti kada se voda povuče.

Ovakvih primjera je na desetine u Janji.

Kao odbornik i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina tražim i zahtijevam od gradonačelnika Grada Bijeljina da koliko sutra dadne nalog i oformi komisije za evidentiranje i procjenu šteta nastalih usljed poplave rijeke Drine.

Nakon što se izvrši evidentiranje i procjena nastale štete, tražim i zahtjevam isto tako od gradonačelnika Grada Bijeljina da, u skladu sa budžetskim mogućnostima izvrši obeštećenje i pomoć poplavljenima.

Nadam se da će gradonačelnik imati sluha i što prije reagovati po ovom zahtjevu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...