GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine da formira Komisiju radi utvrđivanja štete u poplavljenim područjima MZ Janja (foto)

Datum:

Share post:

Proteklih dana poplavljeni su bili pojedini dijelovi MZ Janja kod Bijeljine, a tim povodom se na svom FB nalogu oglasio potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornik SDA mustafa Gradaščević te njegov post prenosimo u cijelosti:

Svjedoci smo da su proteklih dana poplavljeni dijelovi Janje i Semberije koji gravitiraju rijeci Drini. Do momenta kada pišem ove riječi, voda se dobrim dijelom povukla u svoje korito s tim da se zadržala u staračama, udolinama, njivama, kanalima…

Odmah sutra ću zatražiti od Gradske uprave, gradonačelnika i resornih odjeljenja, a posebno Odjeljenja za poljoprivredu da se formiraju komisije koje će obići poplavljena područja i popisati štetu koja je načinjena. A šteta nije mala. Najveća šteta je načinjena na poljoprivrednim kulturama, poljoprivrednim objektima, stočnoj hrani. Ne treba izostaviti i štete na ostalim objektima i materijalnim dobrima.

Danas sam se čuo sa nekoliko poljoprivrednika koji su pretrpili štete od visokog nivoa Drine. Kod jednog od njih, drinska voda je ušla u plastenike u kojima je bio mladi luk, špinat i salata – poljoprivredne kulture koje su za koji dan trebale biti plasirane na tržište.

Kod drugog je poplavljeno oko tri dunuma luka na otvorenom i pšenica.

Treći je pak, ostao bez stočne hrane – silaže jer je bila nekoliko dana u vodi.

Kod četvrtog je u pitaju oko osam dunuma zasađenih jagodom koje su i danas u vodi, i pitanje šta će sa njih biti kada se voda povuče.

Ovakvih primjera je na desetine u Janji.

Kao odbornik i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina tražim i zahtijevam od gradonačelnika Grada Bijeljina da koliko sutra dadne nalog i oformi komisije za evidentiranje i procjenu šteta nastalih usljed poplave rijeke Drine.

Nakon što se izvrši evidentiranje i procjena nastale štete, tražim i zahtjevam isto tako od gradonačelnika Grada Bijeljina da, u skladu sa budžetskim mogućnostima izvrši obeštećenje i pomoć poplavljenima.

Nadam se da će gradonačelnik imati sluha i što prije reagovati po ovom zahtjevu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JU OŠ „Dvorovi“ iz Dvorova posjetila Udruženje „Bijeljinska djeca suncokreti (foto)

Učenici škole zajedno sa direktorom i defektologom OŠ "Dvorovi" iz Dvorova kod Bijeljine posjetili su udruženje: „Bijeljinska djeca...

Međunarodni savjetodavni dani nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH i Republici Austriji 7. i 8. maja u Sarajevu (foto)

Saopštenje Fonda PIO RS prenosimo u cjelosti: "Međunarodni savjetodavni dani između nosilaca penzijskog i invalidskog osiguranja u BiH (Fond...

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...