GRADSKA UPRAVA: Agrarni fond da odmah isplati poljoprivrednicima doznačenih milion KM (foto)

Datum:

Share post:

Saopštenje Gradske uprave Grada Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Gradska uprava Grada Bijeljina danas je Agrarnom fondu doznačila sredstva u iznosu od milion konvertibilnih maraka, namijenjena za isplatu podsticaja za pšenicu poljoprivrednim proizvođačima i izrazila očekivanje da će ova sredstva biti na računima poljoprivrednika početkom naredne sedmice.

Prethodno uplaćena sredstva Agrarnom fondu – poslednja tranša u iznosu od 176.000 KM, takođe namijenjena za isplatu podsticaja, doznačena su 9. decembra prethodne godine, a isplaćena su tek juče i to ne svim poljoprivrednicima, na primjer nisu isplaćena za organizovani otkup voća i povrća, iako su i sredstva namijenjena za tu svrhu, takođe od 9. decembra na računu Agrarnog fonda.

Zaključno sa uplatom 9. decembra 2022. godine, Agrarnom fondu bio je doznačen cjelokupan iznos predviđen gradskim budžetom za 2022. godinu, odnosno, 1.700.000 KM, a dodatnih milion KM je obezbijeđeno rebalansom budžeta u 2022. godini.

„Pitamo se da li su ta sredstva držana na računu mjesec dana s nekom namjerom ili nisu isplaćivana poljoprivrednicima zbog neradnih dana i praznika ili zbog neradnog direktora? Umjesto navodne brige o poljoprivrednicima i isplate prijeko potrebnog novca seoskim domaćinstvima, Agrarni fond zadržava sredstva na svom računu iz ko zna kojih razloga, možda i zbog sitnih političkih interesa. Tražimo od Agrarnog fonda da promijeni pristup i djeluje u interesu poljoprivrednih proizvođača, zbog čega je i osnovan“ – poručio je Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je...

MILIĆEVIĆ SA RADNIKOM ovladao odbojkom BiH: Od ovoga nismo mogli više uraditi

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. U finalu su sa 2:0 bili bolji...

Stanivuković uručio kartice za BESPLATAN JAVNI PREVOZ za još 1.100 penzionera

U Banjaluci je i danas nastavljena podjela doživotnih besplatnih kartica za javni prevoz za penzionere i osobe starije...